Vivacom пуска на пазара новия смартфон Samsung Galaxy S21 FE 5G

OFFNews 05 януари 2022 в 15:45 1106 0

Vivacom първи сред операторите пусна на българския пазар най-новия смартфон на Samsung – модела Samsung Galaxy S21 FE 5G.

Моделът, който съвсем скоро бе представен на изложението CES, вече е достъпен у нас от оператора с възможност за 36-месечен лизинг на цена от 33,98 лв. на месец в комбинация с 2-годишен договор за мобилен план Unlimited 150. Смартфонът поддържа 5G мрежата на телекома, която е най-голямата в страната с покритие в над 200 населени места и курорта .

Samsung Galaxy S21 FE 5G е компактен (155.7 x 74.5 x 7.9 мм) смартфон със значително по-тънък корпус и по-малка рамка от предшественика си и се отличава с изцяло обновен дизайн, който се предлага в четири свежи цвята: лавандула, маслено зелено, графитено сиво и бяло. Той разполага с 6,4-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция 1080 х 2400 и 85,5% съотношение на екрана към корпуса. Устройството поддържа и 120 Hz честота на опресняване на дисплея за супер плавна картина. Моделът е с тройна професионална основна камера, с един 12 MP широкоъгълен сензор, един 8 MP телефото и още един 12 MP ултраширокоъгълен. Селфи камерата е 32 MP. В допълнение, устройството е снабдено с редица софтуерни нововъведения при камерата, така че потребителите да се насладят на изключително качествена фотография.

Моделът е с най-модерния и бърз 8-ядрен процесор, създаден по 5 нанометрова технология за оптимална производителност. Работи с операционна система Android 11. Батерията му е литиево-йонна с капацитет 4500 mAh и позволява целодневно използване на устройството с едно зареждане. Предлага се в конфигурация от 6GB RAM и 128GB вградена памет.

Samsung Galaxy S21 FE 5G поддържа най-популярните услуги за позициониране – американската GPS, руската GLONASS, китайската BDS и европейската GALILEO. Сред екстрите му са още FM радио, сензор за пръстов отпечатък, акселерометър, жироскоп, компас, както и поддръжка на Bixby. Поддръжката на 5G комуникации ще позволи на потребителите да се възползват от пълния капацитет на националната мрежа от пето поколение на Vivacom.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови