Vivacom и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки с награда за най-сполучливо партньорство

OFFNews 24 ноември 2023 в 16:07 535 0

Vivacom
Vivacom спечели наградата за „Най-сполучливо партньорство“ в конкурса „Корпоративен дарител 2023“, организиран от Българския дарителски форум под егидата на Президента на Република България.

Vivacom спечели наградата за „Най-сполучливо партньорство“ в конкурса „Корпоративен дарител 2023“, организиран от Българския дарителски форум под егидата на Президента на Република България.

Компанията получи отличието за партньорството си със Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, което подкрепя с последните две издания на дарителската си кампания Операция „Жълти стотинки“. През изминалата година са събрани и дарени над 53 000 лв. за подготовката на младежите от олимпийските отбори по природни науки за участие в престижни международни състезания и олимпиади. А общото дарение от двете издания на кампанията, в подкрепа на олимпийските отбори, е над 100 000 лв.

„Подкрепата на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки е инвестиция в бъдещето на България и в нейните млади хора, които са двигател на иновациите, на научните постижения и на икономическия просперитет на страната ни. Благодаря на Българския дарителски форум и неговите членове за високата оценка, и на Сдружението за съвместната работа през последните години. Това е поредното доказателство, че с правилните партньори можем да създадем позитивна промяна в обществото - не само чрез финансовата подкрепа, но и чрез публичността, която даваме на подкрепяните от нас каузи“, коментира Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Vivacom.

Хиляди българи дариха средства за Сдружението по време на последното издание на Операция „Жълти стотинки“. Със събраните пари се организират допълнителни обучения, лабораторни занимания и специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, както и разработване на конкретни задачи за още по-профилирана подготовка на участниците и доброто им представяне на международно ниво. Сдружението обединява олимпийските отбори по астрономия, астрофизика, биология, информатика, лингвистика, математика, млади физици, физика и химия.

„Само през тази година нашите олимпийци са спечелили общо 82 медала от международни, европейски и балкански олимпиади по природни науки – 14 от тях златни, 30 сребърни и 38 бронзови. Благодарение на партньорството ни с Vivacom и Операция „Жълти стотинки“ Сдружението ни се радва на широк обществен и медиен интерес. Заедно успяхме да популяризираме изключителните успехи на олимпийците и да дадем добър пример на младото поколение, че с упорита работа и постоянство се постигат значителни резултати“, сподели Вълкан Горанов, изпълнителен директор на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Конкурсът „Корпоративен дарител“ е създаден от Български дарителски форум през 2006 г. В продължение на мисията на организацията да развива и насърчава дарителската култура, той отличава компаниите с инвестиции в значими каузи, популяризира добрите практики в корпоративното дарителство и налага високи стандарти за корпоративна социална отговорност в България. Победителят в категорията за партньорство се избира с гласуване от членовете на БДФ след предварителна селекция от журито. По традиция и тази година домакин на церемонията за награждаване на победителите в конкурса е Президентът на Република България.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!