Улесни ежедневието си с един клик

С приложението florio HAEMO можеш бързо и лесно да проследиш профилактичното си лечение

OFFNews 10 август 2021 в 12:35 2291 0

В забързаното ежедневие, в което живеем днес, всеки човек се стреми да организира ангажиментите си, така че максимално да оползотвори времето си. Всички ние все по-често се възползваме от електронни услуги и апликации/приложения, които с един клик улесняват живота ни и ни спестяват време.

Страхотен пример в това отношение е приложението florio HAEMO. То е предназначено за хора болни от хемофилия - заболяване, свързано с нарушение в кръвосъсирването. Тежестта на болестта бива лека, умерена и тежка, и в зависимост от това лечението се дели на профилактично или при нужда.

Както при всяко хронично заболяване, симптомите трябва да бъдат наблюдавани внимателно от пациентите и техните лекуващи лекари, за да бъде приложена най-удачната терапия.

Приложението florio HAEMO прави този процес изключително лесен, като дава възможност на хората с хемофилия на профилактично лечение да проследят ориентировъчно фактора на кръвосъсирване. Чрез апликацията може да бъде направена статистика за честотата на прилагане на лекарства, ниво на плазмения фактор, регистрирани случаи на кръвоизливи или наличие на болка в ставите. Освен това просто със сканиране на QR-кода на дадено лекарство, пациентите могат да управляват наличностите си.

Приложението дава тази информация на едно място и предоставя редица ползи на хората с хемофилия. На първо място, те могат да направят своя информиран избор как да планират своето ежедневие. Възможността за индивидуално изчисляване на ориентировъчното ниво на плазмения фактор създава увереност, а при сдвояване на налично приложение за измерване на физическа активност с florio HAEMO, потребителите ще получават идеи за оптимизиране на спортните активности.

Страхотно предимство за връзката между пациентите и техния лекуващ лекар, е че всички данни в приложението автоматично могат да бъдат споделяни с лекаря в реално време. По този начин без нужда от разговори по телефона или прекалено чести посещения в кабинета, той ще бъде информиран за здравословното състояние на пациента и съответно ще може да направи промени в терапията при необходимост.

Не на последно място е удобството, че всичката тази информация е съхранена на мобилния телефон, защото по този начин хората с хемофилия едва ли ще се окажат в ситуация, в която записките им са останали вкъщи, а те са навън.
Може да научите още интересна информация за заболяването, като посетите уебсайта liberatelife.bg.

NP-17692; 08/2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !