The Telegraph: Google пускат собствен модел Android смартфон

OFFNews 27 юни 2016 в 14:09 2137 1

Не е тайна,че Google искат да създадат собствен Андроид телефон, а слуховете за това се засилиха след като британският Telegraph, цитирайки анонимни източници от мобилни оператори, потвърди новината.

Компанията се готви да пусне собствен Google телефон до края на годината. Апаратът ще се разграничава от произвежданите до момента телефони Nexus. 

Официалният график за пускането на новия телефон е 2017 г. Процедурата ще се извърши през проекта за модулни смартфони „Ара“ на Google.

Изкушаващо е да се мисли, че това може да насочва към създаването на митичния телефон „Пиксел“ на Google, който е по-скоро фентъзи, отколкото действащ проект в компанията.

По време на конференцията „Code” управителят на Google Сундар Пичай сподели, че компанията ще бъде по-настоятелна за следващия дизайн на Nexus, който също ще бъде продукт на сътрудничеството между хардуерните партньори.

Историята, която разказва „Телеграф“, не изглежда особено достоверна, пише от своя страна технологичното издание The Verge.

Слухът лежи на идеята, че Google иска да придобие още по-голям контрол над Андроид и да си гарантира, че услугите на Google ще бъдат инсталирани на всяко устройство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови