Теленор България отличен за най-добра толерантна и приобщаваща стратегия

OFFNews 12 ноември 2020 в 12:53 1803 0

Теленор спечели шест награди на Career Show Awards 2020. Компанията беше отличена с две златни награди в категориите „Стратегия за толерантност и приобщаване“ и „Зелени практики“, две сребърни награди в категориите „Най-добър работодател – телекомуникации“ и „Стратегия за управление на кризи“ и две бронзови награди „Използване на технологии в HR” и “Иновации в подбора на кадри“.

Златните награди са присъдени за програмата за професионално развитие на хора с увреждания Open Mind, чието шесто издание започна в края на миналия месец, а в началото на ноември компанията сподели опита си с представители на отговорния бизнес. Програмата Open Mind е една от най-дългосрочните и устойчиви корпоративни програми, насочена към хора с различни възможности в България. По време на програмата участниците имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор, с което да натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях може да получат предложение за работа в компанията. Теленор планира да продължи да развива Open Mind Academy с безплатни онлайн обучения за повишаване на професионалните умения за хора с увреждания.
С най-високата златна награда бяха отличени и устойчивите зелени практики на телекома, обединени от посланието „Зеленото ДНК на Теленор“.

Със сребро бяха отличени цялостната стратегия на Теленор като отговорен работодател, както и стратегията за справяне с кризата с COVID-19.

Мобилното приложение за дигитализация на вътрешните процеси и новини Digital Office и стажантската програма Hub by Telenor пък бяха отличени с бронзови награди.

„Теленор България е лидер в сектора по отношение на инвестициите в технологии и иновации, но и по отношение на професионалното и личностно развитие на служителите и правенето на отговорен бизнес. За нас е изключително признание да бъдем отличени за дългосрочните си и устойчиви усилията във всички области на бизнеса и управлението. Това признание показва, че допринасяме за развитието на обществото и човешкия капитал в страната, като в същото време продължаваме да предоставяме по безупречен начин висококачествени и иновативни услуги и по-добра свързаност всеки ден“, каза Галина Чулева, главен директор „Хора и култура“ на Теленор България.

Career Show Awards е изцяло онлайн конкурс, който отличава най-добрите практики в привличането, задържането и развитието на служителите и награждава най-успешните стратегии в сферата на работодателската марка в България. В изданието на конкурса през 2020 г. са подадени общо 326 кандидатури от разнообразни компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови