Софтуерният гигант Luxosft отваря 400 работни места у нас

OFFNews 01 август 2014 в 17:12 2523 1

Софтуерният гигант Luxoft днес официално получи сертификат за инвестиция клас „А” от министерството на икономика и енергетиката за развитието на новото си звено в София, съобщиха от компанията на пресконференцията днес. 

В резултат на инвестицията ще бъдат отворени 400 работни места за специалисти в IT областта.

Българският офис отвори врати през март тази година като вече работи по първите си проекти.

Центърът ще предоставя услуги за клиенти на Luxoft от сферата на финансите, като поетапно ще започне да обслужва и компании от телекомуникациите и автомобилната индустрия.

Luxoft очаква офисът й в София да укрепи вече изградената мрежа на компанията в Централна и Източна Европа, както и в световен мащаб.

Компанията планира многомилионни инвестиции в България, включително и за обучение. Счита се, че са необходими от 2 до 6 месеца за адаптация на новите кадри. Компанията ще си партнира с университетите у нас, като спонсорира образователни програми и привлича на работа завършващите студенти.

Luxoft е представена в 13 страни, работи чрез 15 развойни центъра по целия свят и 21 филиала, в които са заети над 7500 души. Централата на компанията се намира в Цуг, Швейцария, а акциите й се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!