София събира на изложение и конференция най-добрите стартъпи в региона

Последни 10 дни, за да участвате в Sofia Startup Expo 2018

OFFNews Последна промяна на 01 март 2018 в 15:48 1195 0

Обратното броене вече започна. Текат последните 10 дни, в които създателите на стартъпи и иновации могат да заявят участие в Sofia Startup Expo 2018 (SSE). Десетки компании от различни сектори вече запазиха своето място и ще получат достъп до уникалната общностна програма и ресурси, за да дадат крила на най-добрите идеи.

Първото в България изложение и конференция за стартиращи иновативни фирми ще отвори врати на 13 – 14 март в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Столицата ни ще събере под един покрив цялата стратъп екосистема от създателите на технологиите, през иновационните мениджъри до инвеститорите, за да изградят партньорства. И това не е никак случайно, тъй като София попада сред 10-те най-добри градове за предприемачество и стартиране на бизнес в света през последните няколко години.

Причините са различни, но най-ключови сред тях са бързият интернет, евтината регистрация на нови компании, ниските данъци и не на последно място – наличието и активната работа на инвестиционните фондове. Инвеститорите обърнаха поглед към страната ни, за да правят бизнес. Така България, най-бедната държава в ЕС, се разви като своеобразен стартъп хъб и започна да привлича компании и инвеститори в различни сектори не само от страната, но и от региона.

Това се вижда и от профила на участниците в Sofia Startup Expo 2018, както и в лекторите и темите на конференцията „Перспективи пред стартъпите в България“ (13 март, зала „Джон Атанасов“ - София Тех Парк, 10.00 часа). Изложители ще бъдат компании и проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, енергийната ефективност, хранителната индустрия, производството, екология, визуални изкуства, артистичен и събитиен мениджмънт, и др. Сред участниците са стартъпи от България, Македония и Турция.

Остават само 10 дни за регистрация. Програма „Съзидател“ дава възможност за участие дори на площ от 2 кв.м., а програма „Боец“ е напълно безплатна. Вижте повече за програмите тук. Последни заявки за участие с щанд се приемат до 6-ти март. Билети за конференцията можете да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови