КЗП спря SMS-ите на Mtel за новите спортни тв канали

OFFNews 20 март 2017 в 11:28 3158 0

Mtel няма да изпраща SMS-и до абонатите си за трите нови спортни тв канала - Мtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGE sport, съобщи Комисията за защита на потребителите. 

Досега SMS-ите на оператора изискваха потребителят да върне съобщение с текст STOP и своя единен граждански номер (ЕГН), ако не иска да гледа каналите и съответно ако не иска да плаща месечна такса за услугата след изтичането на промоционалния период.

Абонатите на цифровата телевизия няма да плащат за каналите след 31 март, освен ако изрично не заявят желанието си да ги получават. Услугата е предплатена и няма да бъде предоставена, в случай че клиентът не внесе месечната такса в аванс, уточниха от Комисията.

Доставчикът се е ангажирал и с това да възстанови месечните абонаменти на всички свои клиенти, които са решили да продължат да гледат каналите в периода април-юни срещу заплащане, но спортното съдържание не е било достатъчно атрактивно за тях, допълват от КЗП.

Новите правила са потвърдени и на сайта на търговеца, както и в телевизионната реклама.

До промяната се стигна след намесата на КЗП във връзка с получени сигнали от граждани и информация, разпространена в социалните мрежи.

Четете фактурите си за предплатените услуги, за да се избегне предоставянето на незаявени такива и при съмнение сигнализирайте в КЗП, съветват от Комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!