Колите на Google Street View пак ще снимат България

OFFNews 27 февруари 2023 в 12:35 2695 0

Специалните автомобили
Специалните автомобили на Google Street View.

Google Street View отново ще мине по пътищата на България тази пролет, съобщават от компанията.

През следващите седмици емблематичните автомобили отново ще са по шосетата у нас - от Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин. Тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

В него вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

Освен за ориентиране на пътя, в приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като х. Алеко – Черни връх, х. Вихрен – Муратов връх, Както и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, включително Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Тази година обиколката на България ще започне на 2-ри март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!