Гигантът SEGA ще отвори център у нас

OFFNews 13 октомври 2018 в 10:35 3000 0

Sonic - една от емблематичните игри на SEGA

Световната технологична компания SEGA, производител на популярни видеоигри, ще отвори център у нас.

Гигантът планира да изгради студио за QA (Quality Assurance) в София, съобщава специализиранията сайт GamesIndustry.biz.

То ще е подразделение на SEGA Europe. В момента студиото е разположено в Лондон. Прехвърлянето му у нас ще се осъществи в рамките на следващите две години. Очаква се откриването да е през юни 2020. По думите на президента на компанията за Европа Гари Дейл това решение не е продиктувано от Брекзит. За него е повлиял фактът, че България се превръща в лидер в бизнеса с развиване на информационни технологии, добавя изданието.

“България е европейски лидер в развитието на IT, седалище е на едни от най-именитите компании в сектора като IMB и Hewlett-Packard и има своя история в технологиите и иновациите. Представлява перфектното място за отваряне на представителство с капацитет за разширяване", казва Дейл.

Sega Holdings, известна също и като Sega Corporation, Sega Enterprises, Service Games или SEGA, е международна компания, разработвала и произвеждала видеоигри и оборудване за тях от 1983. Сред най-известните ѝ видеоигри е Sonic.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!