Фиксирана е най-мощната кибератака в историята

Стефка Накова 02 март 2018 в 15:30 3805 0

Програмистите за уеб сървиса GitHub съобщиха за мощна DDoS-атака на техния ресурс, съобщава Wired. В материала се уточнява, че тази атака с капацитет от 1,35 терабита в секунда се оценява като най-мощната в историята на съществуването на ресурса.

В резултат услугата била извън строя за 10 минути, причинявайки оплаквания от много потребителите. Атаката бе отблъсната за 8 минути благодарение на услугата Akamai Prolexic, която пое ролята на посредник. След като маршрутира всичкия входящ и изходящ трафик от GitHub, той мина данните през собствените си центрове за защита, като по този начин елиминира и блокира злонамерените пакети.

Според вицепрезидента за сигурност на Акамай, Джош Шаул те никога не са били изправени пред атаки с капацитет от 1,35 терабита в секунда.

GitHub е най-голямата уеб базирана платформа за управление и сътрудничество за разработчици на софтуер, стартирана през 2008 г.

Вирусът за подслушване атакува смартфони, базирани на Android. Злонамерената програма RedDrop записва какво се случва близо до устройството с рекордера и след това разпространява аудио за споделяне на файлове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови