Данните на 7 млн. потребители на мобилното приложение Robinhood са изтекли

OFFNews 09 ноември 2021 в 13:38 1266 0

Снимка pixabay

Популярното мобилно приложение за търговия с акции Robinhood обяви, че около 7 милиона от потребителите му са станали жертви на кибератаки и личната им информация е изтекла. 

В блог публикация Robinhood разкрива, че "неоторизирано външно лице" е проникнало в система през системите за обслужване на клиенти, предадоха от американския извънборсов пазар НАСДАК .

Засега се смята, че банковата информация на потребителите, номерата на социалната им осигуровка и други финансови данни не са били засегнати. Не са установени парични загуби. 

Въпреки това "външното лице" е получило достъп до имейлите на 5 милиона души, както и списък с трите имена на други 2 милиона потребители. На 310 от тях са изтекли пощенските кодове и рождените дати.  

Robinhood има около 18 милиона потребители.

"Можем да очакваме ръст във "фишинг" системите, таргетиращи потребителите на Robinhood", заяви експертът по киберсигурност на компанията Брайън Кребс. 

От приложението за онлайн търговия заявиха, че тече разследване.

Това не е първият случай на изтичане на информация от Robinhood. Миналият октомври хакери успяха да разбият защитите на приложението и получиха достъп до имейлите на 2000 потребители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови