Безплатен роуминг за клиентите на А1, Теленор и Vivacom в Украйна

Сънародниците ни няма да плащат за разговори, съобщения и мобилен интернет

OFFNews 25 февруари 2022 в 11:55 1044 0

В знак на солидарност и подкрепа с украинския народ и българите в Украйна А1 България, Теленор и Vivacom ще предоставят безплатни услуги в роуминг за нашите сънародници там.

Постоянният контакт с близките е изключително важен, особено в критични ситуации като тази, затова А1 и Теленор временно ще направят разговорите в роуминг, кратките съобщения (SMS) и мобилният интернет безплатни за своите абонати, които в момента се намират в Украйна. От утре - 26 февруари, абонатите на А1 ще разполагат и с 1 000 безплатни минути за международни разговори с Украйна.

От Теленор уточниха, че разходите в посочените направления ще бъдат компенсирани в следващата фактура.

Vivacom пък ще предоставя безплатни международни разговори от България към Украйна както в мобилната си мрежа, така и във фиксираната. Повикванията няма да бъдат таксувани независимо дали са към мобилни или стационарни номера в Украйна от днес до 10-и март, съобщиха от телекома.

Телекомуникационните услуги са сред най-важните в извънредни ситуации и затова компанията ги предоставя безвъзмездно на всички свои български клиенти в Украйна, написаха пък от А1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови