20 студенти завършиха успешно Vivacom Техническата академия 2024

Академията е единственото по рода си партньорство между Техническия университет - София и телеком, в лицето на Vivacom

OFFNews 31 май 2024 в 17:11 370 0

20 студенти от Техническия университет в София завършиха успешно четиринадесетото издание на „Vivacom Техническа академия“
20 студенти от Техническия университет в София завършиха успешно четиринадесетото издание на „Vivacom Техническа академия“.

20 студенти от Техническия университет в София завършиха успешно четиринадесетото издание на „Vivacom Техническа академия“.

Това е една от най-мащабните инициативи на телекома в подкрепа на професионалното обучение и развитие на студенти от 3-ти и 4-ти курс в специалностите Компютърни системи и технологии, Телекомуникации и Електроника в университета. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага балообразуването на оценката за магистратура.

„Партньорството между Техническия университет – София и Vivacom е устойчиво доказателство, че когато Бизнесът и Образованието работят заедно, успехът е неизбежен. Академията дава възможност на младите хора да се учат от страхотни професионалисти в най-динамично развиващия се телеком в България, да се запознават и с най-новите технологични решения в световен план, което ги мотивира да надграждат своите знания и да стават все по-добри“, коментира Николай Гаврилов, Главен технически директор на Vivacom.

Участниците преминават осем лекционни курса, водени от експерти във Vivacom, съвместно с преподаватели в ТУ – София. С помощта на 20 лектори, студентите се запознават със специфични теми за телекомуникационната сфера и работата във Vivacom през дисциплините: „Софтуерни продукти и бази данни“, „Стратегия и развитие на телекомуникационните мрежи“, „Търговски решения“, „Правна рамка и регулация на телекомуникациите“ и „Технически английски език“. Освен специфични технически познания, младежите развиват и полезни умения за комуникация и поведение в реална бизнес среда през курсовете „Управление на проекти“, „Презентационни умения“ и „Бизнес етикет“. Тази година програмата бе надградена с пилотно издание на уъркшоп на тема „Първи стъпки в професионалното развитие“. Благодарение на него студентите получиха ценни съвети за това как да изготвят автобиографията си, как да се подготвят за интервю за работа и насоки за подходящи за тях стажантски позиции.

„Техническата академия е ярък пример за успешна образователна инициатива, която демонстрира как целенасочената подкрепа и иновативните подходи могат да доведат до значителни резултати. До този момент над 220 студенти са завършили успешно Академията, като всяка година 40% от завършилите успешно започват своя професионален път във Vivacom. Положителната обратна връзка от студентите и колегите ни мотивира всяка година да усъвършенстваме проекта“, сподели Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

„Радваме се, че дългогодишното ни партньорство дава възможност на нашите студенти да се запознаят с най-актуалното в телекомуникациите и да придобиват необходимите практически умения и опит. Благодарение на това те могат да изберат най-подходящата дейност за тях и да продължават да се развиват професионално“, сподели доц. д-р инж. Агата Манолова, Декан на Факултета по телекомуникации.

Като част от обучението, студентите в Техническата академия на Vivacom посетиха и ключови обекти на компанията – най-голямото съоръжение за сателитни комуникации – „Телепорт Плана“ и Центъра за управление на мрежата, където се запознаха с историята и значението на обектите и техните функции. Имаха възможност да посетят и Tech Hall – иновативна лаборатория, в която се представят и тестват на най-новите технологични решения.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх