Зукърбърг и Медведев размениха по един "like" в Москва

Николаос Цитиридис 01 октомври 2012 в 17:52 1876 0

Марк Зукърбърг и Дмитрий Медведев след срещата си в Москва. Снимка Facebook
Марк Зукърбърг и Дмитрий Медведев след срещата си в Москва. Снимка Facebook

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев и основателят на Facebook Марк Зукърбърг се срещнаха днес в Москва, за да обсъдят нарастващия иновационен сектор на руснаците.

 Както знаете в Русия нямаме само газ, диаманти, петрол и злато, имаме и изключително бързо нарастващ IT сектор“, каза Медведев обръщайки се към Зукърбърг, добавяйки, че руските facebook потребители надвишават вече 10 млн.

Като постоянен Facebook и Twitter потребител, Медведев посочи и себе си  като „свързан“ и технически интелигентен човек.

 Посещението на Зукърбърг в Русия е свързано и с подбирането на руски разработчици и привличането им в редиците на социалната мрежа.

 Министър-председателят и младият милионер обсъдиха и бъдещото сътрудничество между Школково – руската Силиконова долина, и американските специалисти. Школково е и проект на самия Медведев, който цели развитието на независима ИТикономика.

 Зукърбърг заяви, че ще проведе редица срещи с руските фирми от Школково и ще се опита да ги вдъхнови за създаването на програми и приложения, които са по вкуса и нуждите на руските потребители.

Русия е една от малкото държави, в които Facebook не е водеща социална мрежа. В страната лидер е Vkontake, създадена малко след социалния гигант. Руската версия на сайт има 33 млн. потребители.

 Марк Зукърбърг ще присъства и на състезанието по тестване на facebook кодове, където млади хакери ще се се опитат да пробият системата на социалната мрежа.

Наградата от състезанието ще бъде посещение на централа на Facebook, както и среща с главните разработчици на страницата.

В графика на срещата между Медведев и Зукърбърг беше и обсъждането на нарушението на авторското право, което според руския министър-председател все още няма решение.

 В края на срещата Зукърбърг подари на Медведев тениска с линк към facebook профила на министър-председателя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков