Журналистка обвини държавния секретар на САЩ, че я е псувал след края на неудобно интервю

OFFNews 26 януари 2020 в 08:44 4319 0

Журналистката Мери Луиз Кели от NPR, най-престижното американско обществено радио, обвини държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, че я е псувал и обиждал след края на негово интервю пред медията.

Причината - Мери Луиз Кели е питала държавния секретар за Украйна и отзоваването на американската посланичка в Киев Мари Йованович.

Уволнението на Йованович през май 2019 г. беше ключово в поредицата от събития, които в крайна сметка доведоха до импийчмънт на президента Тръмп в Камарата на представителите.

Помпейо твърди, че при предварителната уговорка за интервюто изобщо не е станало дума, че Кели ще му задава въпроси за Украйна.

Журналистката от NPR обаче отговори, че е уведомила помощниците на държавния секретар за подготвените от нея въпроси за Киев и Йованович.

Майк Помпейо определи поведението на Кели като "позорно" и заяви, че "това е още един пример колко необуздани са станали медиите в опита си да навредят на президента Доналд Тръмп и на тази администрация."

След края на интервюто Помпейо започна да крещи и да използва обидни думи, защото е недоволен от въпросите ми за Украйна. Попита: Мислите ли, че американците се интересуват от Украйна? После помоли своите помощници да му донесат карта, за да му посоча къде точно се намира страната. Аз му посочих къде се намира Украйна на картата, обясни Мери Луиз Кели в ефира на NPR.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews