Жестоки сражения на четири направления в Украйна, 40 сблъсъка за денонощие

OFFNews 21 юни 2023 в 09:14 7960 5

Снимка Генерален щаб на ВСУ

През последното денонощие са регистрирани 40 сблъсъка между руските сили и ВСУ по целия фронт в Украйна.

Руските сили съсредоточават основните си усилия на четири направления, където вървят жестоки боеве, като на места противникът се опитва да минава в атака. Това обявиха от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна в сводката от фронта за последното денонощие.

"Противникът продължава да съсредоточава основните си усилия на Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направления, продължават тежките боеве. През деня имаше 40 бойни сблъсъка", допълват от Генералния щаб.

Отбелязва се, че на Северското и Слобожанското направление врагът поддържа военно присъствие в районите, граничещи с Украйна. Там, по-специално, той нанася въздушни удари по Янжуловка и Леоновка в Черниговска област и казашкия Лопан в Харковска област.

На Купянското направление руснаците са нанесли въздушен удар по село Колодезное, Харковска област.

„В Лиманско направление врагът провежда настъпателни действия в посока Кременная – Ямполовка“, се казва в съобщението и се отбелязва, че там са били подложени на артилерийски обстрел осем населени места в Луганска и Донецка област.

Освен това в на Бахмутското направление руската армия е проведола неуспешни атаки в посока Орехово-Васильовка, Донецка област. Там, по-специално, той врагът е нанесъл въздушни удари по селищата Хромово и Белая гора.

„На Авдеевското направление противникът нанесе въздушен удар в района на Авдеевка и Северни, проведе неуспешни настъпателни действия в района на Авдеевка“, допълват още от Генералния щаб.

„Според актуализираната информация през последните 24 часа руските нашественици атакуваха Украйна с 33 ирански ударни БПЛА тип „Шахед“, седем зенитни управляеми ракети от системата за противовъздушна отбрана С-300 и една крилата ракета с наземно базиране „Искандер-М“ по обекти на гражданската инфраструктура в Запорожка област“, съобщиха от Генералния щаб. Освен това противникът е нанесъл 83 въздушни удара и е нанесъл 58 удара с реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и населени места.

Успехите на въоръжените сили на Украйна на фронта - последни данни

Както УНИАН съобщи по-рано, в сутрешния си доклад днес, 21 юни, Генералният щаб заяви, че авиацията на украинските сили за отбрана е нанесла девет удара по райони на съсредоточаване на противника и три по неговите зенитно-ракетни системи за денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

21.06 2023 в 10:38

Слепият е Пич, мечтае си за 30-40 съвременни самолета за ВСУ, а аз си мечтая да бъде засилена към УкраИна цялата съвеЦка ръжда от сладовете на нашите фуражки, включително и куците МИГ-ове, на който се крепят дебелите заплати и/или пенЦии на дружките на пРезидентина ни!!!

Ако гореописаното се случи, бая пара ще бъде спестена от неизбежната утилизация, а и значително ще се помогне на УкраИна. Без да имам представа за конкретни цифри съм напълно убеден, че съвеЦката ръжда у българските оръжейни складове е в огромни количества!?

12078

4

edin slep

21.06 2023 в 10:24

Да му се не знае, ако имаха 30-40 сравнително съвременни изтребители като Мираж 2000 от последните или Ф 16, щяха да имат много по-големи шансове да пробият. Трябват и хеликоптери за поддръжка.

Дано намерят начин да пробият към Азовско море, че в блатната империя ще мобилизират още хора и ще имат какво да противопоставят, поне в количествено отношение.

12407

3

Bad Horse

21.06 2023 в 10:06

Руснаците имаха една стратегия с шанс от 0.0001% да сработи: Отбрана на окупираните територии, докато на Запада му свърши подкрепата и/или Украйна се изтощи физически или морално. Отбраната е по-лесна от нападението, не трябва толкова много войска, не трябва и да е елитна. Да стоиш в окопите и стреляш не е като да излезеш на открито и хукнеш под обстрел напред.

Но не, атака и само атака! Това им е единствената тактика, прилагат я от векове. Залей противника с ходещи трупове. Ми... добре...

2550

2

alfakentavur

21.06 2023 в 09:58

Доброто винаги побеждава.
Ето на "тридневната" операция е вече към 500 дни. Всеки ден след 4-тия е малка победа на доброто. Някои дни - по-големи.

Слава на Украйна!

-529

1

6екеr4о

21.06 2023 в 09:51

Очевидно контраофанзивата ще се развива бавно и продължително, въпреки очакванията ми, че украинците за няколко седмици ще достигнат до Азовско море.

Убеден съм, че УкраИна ще победи!

А кремълските курешки стават все по жалки, снощи гледах как сенилния бляд с кривата кратуна Шойгу се прави на луд, като обяснява на телевизионната аудитория, че мурзилската разведка била имала сведения, че ВСУ ще атакува с далекобойни оръжия руска територия, включително Крим. Това било пряко въвличане на САЩ и Великобритания в срец-военната им операция.

Крим била руска територия, неприкосновена!? Баси мизерниците...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика