Зеленски пристигна на фронта в Бахмут

OFFNews 22 март 2023 в 13:41 5970 10

Снимка Офис на президента на Украйна

Володимир Зеленски пристигна в най-горещата точка на фронта в Източна Украйна.

Президентът Володимир Зеленски пристигна на предните позиции на украинската армия в Бахмут, съобщи офисът на държавния глава на Украйна. Президентската администрация показа и кадри, на които украинският лидер награждава отличили се в защита на града бойци.

Пристигането в Бахмут е част от работното пътуване на президента в Донецка област. Зеленски е изслушал доклади за оперативната обстановка и хода на бойните действия на фронтовата линия. Президентът е разговарял с военнослужещите и им благодари за защитата на Украйна.

„Имам честта да бъда тук днес, в източната част на нашата държава, в Донбас, и да наградя нашите герои, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Благодаря ви, че защитавате държавата, суверенитета и източната част на Украйна“, каза Володимир Зеленски.

Присъстващите почетоха паметта на загиналите защитници с минута мълчание. Президентът връчи на военнослужещите държавни награди.

По-специално артилеристът капитан Иля Вергун, удостоен със званието Герой на Украйна, получи от държавния глава орден „Златна звезда“. От 24 февруари 2022 г. Вергун участва в съпротивата срещу въоръжената агресия на Руската федерация. Лично е извършвал противотанковите изчисления по време на освобождаването на град Тростянец, Сумска област, участвал е във възпирането на врага в посока Изюм. Частите под негово ръководство и с личното участие на Иля Вергун са унищожили голямо количество вражеска техника.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е посетил и болницата, където се лекуват ранени украински военнослужещи, по-специално защитниците на Бахмут. Зеленски е разговарял с военните и им връчил държавни награди. Защитниците са били наградени с ордени „За храброст” III степен и медали „За военна служба на Украйна”.

Държавният глава се е запознал и с възможностите на лечебното заведение за прием на пациенти. Владимир Зеленски инспектирал компютърната томография, операционния блок и интензивното отделение.

Президентът връчи ордени "Богдан Хмелницки" III степен, "Княгиня Олга" III степен и "Данило Галицки" на представители на медицинските сили на ВСУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

10

Того

22.03 2023 в 16:20

Бункерния плъх Путлер не смее да отиде на бойната линия, червеят му земеровен.

3650

9

ImBlack

22.03 2023 в 16:18

Тя нашата зеленочорапна кремълска изтривалка реZидентът Радев е ясна, отдавна са и останали топките на някоя ръждясала седалка на МИГ.
Все пак няма как да е нещо повече от господаря си в Кремъл - малкия ботоксен бункерен плъх, който говори с Шойго от 20 метра, за да не би да го отрови, а прислугата му стои по месец в карантина, за да не го заразят с нещо и прави паказухи с фалшиви двойници пред бутафорни жилищни комплекси, че дори и тогава пак е обкръжен от подставени лица, че трудно се обяснява ако случайно някой пръсне мозъка на двойника, че е бил двойник, а не истинския Путлер.

2099

8

Mateevk

22.03 2023 в 15:37

Ето това е тънката разлика между нормалното и извратеното. Когато всичко се базира и зависи от един човек, и този човек е несменяем поради обявена официално незаменимост, започват бедите, защото недостатъците на този човек, каквито има като всеки човек, започват да пораждат опустошителни последици. Същата работа сега е и у нас. Борисов незаменим, Пеевски също. И напук на всичко и всички, не си ходят /не в затвора, ако са невинни, а да речем в пенсия или на сянка/. А това ни обрича на перманентни кризи, от които не може да излезем. Да, това все още не прилича на култ към личността, но става култ към незаменимостта и несменяемостта, а това е пагубно.

-529

7

6екеr4о

22.03 2023 в 15:07

Именце, миличък, Путлер е само подполковник, както и колегата му Гундяев, та за това е цялата комплексарщина прераснала в гнусна война!
А тия сладурчета, снимани в клипа, изобщо не ми приличат на шахматисти...
Даже имаше и едно мое наборче, горе - долу, акъла не ми го побира - да си на години почти за пенсия, а да трябва да трепаш блядове с оръжие в ръка!?
Путлер е пълен боклук!!!

1005

6

Диоген

22.03 2023 в 14:39

опитвам се да намеря понеееееееееееееееееееее малка прилика с нашето наречено пРезидент...
ама нямааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
разлика от земята до небето.

345

5

Джендо Джедев

22.03 2023 в 14:23

Джони,

Точно! Стара рашистка традиция им е. Всичката пАра - у свирката. Неслучайно оная женица се провикна, че всичко е преструвка.

2073

4

Johnny B Goode

22.03 2023 в 14:21

Те Рашките са добри по бутафорията и "витринните" квартали. Потьомкин още по времето на Екатерина е рисувал цели села
по бреговете на Волга.

2550

3

alfakentavur

22.03 2023 в 14:09

Това същия Бахмут ли е - дето 8 месеца го атакуваха безрезултатно. После в продължение на месец всеки ден по няколко пъти беше "обкръжен" и "превзет" ли е?

345

2

Джендо Джедев

22.03 2023 в 14:01

A Пу (ако изобщо е бил той, което е силно съмнително) го разходиха по "витринния" квартал в Мариупол... Както Хитлер се е разхождал там навремето след като го е превзел. Само дето разрушенията тогава са били по-малки.

3767

1

Име на профила

22.03 2023 в 13:57

Замислих се за момент за разликите между обикновен човек, превърнат от обстоятелствата в герой, и награждаван КГБ полковник, превърнал се в злодей.

Ако Зеленски отиде на фронта, и не дай Боже го убият - Украйна ще стане още по-сплотена и ще се отбранява по-ожесточено.

Ако путлер отиде където и да е, на Фонтанка примерно, и го застрелят - според мен цялата сатрапска страна Московия ще се разпадне на феодални територии.