Зеленски: Не повярвах на предупрежденията за удара на Русия, защото бяха общи фрази

Защо ми трябват всички тези предупреждения? Защо трябва да побърквам обществото, коментира украинският президент пред The Washington Post

OFFNews 16 август 2022 в 17:46 9150 4

Зеленски

Снимка president.gov.ua

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски призна в интервю пред The Washington Post, че не е повярвал във възможността за пълномащабна война с Русия въпреки предупрежденията на западните партньори.

"Никой не вярваше, че това ще се случи. И никой не знаеше това. И сега всички казват, че ние ви предупредихме, а вие предупредихте с общи фрази. Когато казахме: "Дайте ни подробности - откъде ще дойдат, колко души и т.н.", всички имаха толкова информация, колкото и ние. И когато казах: "Добре, ако те идват оттук и тук ще има тежки боеве, можем ли да вземем оръжия, за да ги спрем?" Не получихме такъв. Защо ми трябват всички тези предупреждения? Защо трябва да побърквам обществото?", коментира Зеленски, цитиран от УНИАН.

Президентът припомня, че Русия води хибридна война срещу Украйна и нанася енергийни, политически и финансови удари много преди 24 февруари.

"Трябваше им обменният курс на военновременната ни валута, за да нямаме бензин. И така, те го направиха по следния начин: нямахме гориво, нямахме газ, прекъснаха ни, за да може отоплителният сезон да доведе до дестабилизация в страната, а хората да разберат, че има риск от обезценяване на валутата, и да изтеглят парите си. В общи линии те направиха това, за да престанем да бъдем държава и до момента, в който те нахлуят, да бъдем парцал, а не държава. На това залагат. Ние не се съгласихме", казва той.

Според Зеленски хората ще решат в бъдеще дали това е било правилно или не. Той добави също, че има усещането, че руснаците искат да подготвят Украйна за мека капитулация.

По-рано Зеленски се закани, че всички руски терористи трябва да знаят: те ще бъдат открити и унищожени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1100

3

руZZки цървул

16.08 2022 в 21:37

Когато терористичната кремълска машина започна да струпва войски край границата на Украйна и Беларус под предлог, че било за съвместни беларуско-руZZки военни учения, бях убеден, че се готвят за нахлуване. Да струпаш 150-хилядна армия не е за учения. Сигналите за нападението започнаха много преди нахлуването, на света постоянно бяха представяни мултфилми на безаналогови хипер, супер и не знам си какви ракети, някакви сармати ли са, сарми ли са, както и сатани и други дяволи, с което световния терорист руZZия искаше едва ли не да каже, че или всички ще паднат на колене, или света ще бъде взривен. Терористичната руZZка пропаганда полираше мозъците на хората по света, че САЩ, Запада и НАТО са в кома и с нищо няма да могат да помогнат на нападната от терористична руZZия държава, която и да е тя, та даже и френският президент Макрон беше започнал да вярва, че НАТО е в кома и е безполезно. Трябваше до такава степен да бъдат обработени човешките съзнания, че от страх и паника да не се противопоставят, за да може наистина терористичната руZZка армия да окупира Киев за 3 дни, а за 9 дни да влезе в Берлин, ако се наложи.

210

1

Merc

16.08 2022 в 19:36

https://twitter.com/i/status/1559461536946585600