Зеленски: Контранастъплението върви бавно, това не е холивудски филм

OFFNews 21 юни 2023 в 14:31 3554 3

Зеленски
Володимир Зеленски.

Украинският президент Володимир Зеленски призна, контранастъплението на ВСУ върви "по-бавно, отколкото ни се искаше", но обясни, че това не е "холивудски филм".

"Някои хора си мислят, че това е холивудски филм и чакат резултати на мига. Това обаче не е така. Животът на хората е заложен на карта", заяви президентът пред Би Би Си.

Зеленски заяви, че военният напредък не е никак лесен, защото руснаците са минирали 200 000 кв. км от украинската територия.

"Каквото и да искат някои хора, в частност опитите за натиск върху нас, с цялото ми уважение, ние ще продължим напред на бойното поле по начина, който смятаме за най-добър", добави Зеленски.

Той подчерта необходимостта да се дадат на Украйна гаранции за сигурност от страна на НАТО, но заяви, че крайната цел е страната да стане член на алианса.

На въпрос как вижда края на войната, Зеленски посочи, че "са необходими победи на бойното поле" и че Украйна никога няма да седне на масата за преговори, независимо кой е президент в Москва, ако руските окупатори останат на украинска територия.

"Без значение колко далеч ще стигнем в нашата контраофанзива, няма да преминем да се стигне до замразен конфликт, защото това би било безсмислено развитие за Украйна", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

21.06 2023 в 18:45

Голям лидер и боец е това момче Зеленски, браво! Каквото и да лаят срещу него от вси страни и да не им харесвал! За кремълските изроди е ясно, чупи им мутрата, става и се бие до кръв с тях, колкото и да го ритат и блъскат - не се отказва и не се предава, за страната си и за народа си! Туй ги вбесява лудо, но пък те само от този тип "комуникация" разбират, даже съм сигурен че те почти го уважават, макар естествено да го мразят страшно. В най-жалко положение обаче са западните лидери, колкото и да е ... жалко! По простата причина че Зеленски на практика им показа - пред света и пред народите им, колко те са жалки и страхливи, и какво наистина значи да отстояваш ценностите и Свододата - за които иначе много могат да приказват! Слава на Украйна, слава на Героите и!

345

2

Джендо Джедев

21.06 2023 в 17:07

Доста по-бьрзо вьрви от "500-дневната тридневна цпециална военна оСерация" на орките!

2550

1

alfakentavur

21.06 2023 в 14:34

Слава на Украйна! 500 дни да се опълчваш на Империята на Злото и тя да премине от настъпление в отбрана. Това много малко други държави биха го постигнали.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика