Затварят плажа от филма с Леонардо ди Каприо

OFFNews 29 март 2018 в 17:07 9926 2

Снимка Twentieth Century Fox/Photofest

Властите в Тайланд са наредили плажът, станал известен от едноимения филм на Леонардо ди Каприо, да бъде временно затворен, съобщава BBC.

Плажът "Мая", който се намира на тайландския остров Ко Фи Фи Ле, ще бъде затворен от юни за 4 месеца. Решението е провокирано от настъпили екологични щети, причинени от туристите. 

Временното затваряне на плажа за посетители ще позволи на морската флора и фауна да се възстанови.

Според тайландското издание "Банкок пост" всички морски паркове в страната ще бъдат затворени за туристи от месец май до октомври заради дъждовния сезон. 

"Островите имат много крехка екосистема, която не може да понесе толкова много хора, както и замърсяването от лодки и крайбрежни хотели", сподели морски експерт пред Ройтерс.

Той добави още, че повече от 3/4 от тайландските коралови рифове са засегнати от повишаването на температурата на морската вода и от нерегламентиран туризъм.

Тайландският национален парк и Департаментът по дивата природа ще ограничат туристите до 2000 на ден, когато популярният плаж "Мая" отново отвори за посетители. Лодките няма да бъдат позволени, съобщават още от Асошиейтед прес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

29.03 2018 в 18:11

Островът се казва Пи Пи Лей и наистина са му ебали майката туристите, потвърждавам.