Застрелян в басейна. Откриха трупа на подизпълнителя на Газпром в Арктика Юрий Воронов

OFFNews 06 юли 2022 в 09:32 46071 6

Юрий Воронов

Снимка foundation-of-historic-boats.ru

Юрий Воронов

Тялото на учредителя и генерален директор на логичстичната компания “Астра Шипинг”, която е подизпълнител на проекти на “Газпром” в Арктика, е било открито в басейн в елитното вилно селище “Морски тераси” край Санкт Петербург. Това съобщи сайтът 47news с позоваване на правоохранителните структури.

По данни на изданието на 4 юли е постъпило съобщение, че в къща на ул. “Розови залези” във вилното селище е открито тялото на стопанина на имота с огнестрелни рани в главата. Мъжът лежал в басейна с простреляна глава, а край него бил захвърлен травматичен пистолет. На дъното на басейна имало няколко изстреляни гилзи.

По предварителни данни от аутопсията изстрелът е произведен от упор. Вероятното време на настъпване на смъртта е между полунощ и сутринта на 4 юли. За момента не се съобщава на кого е бил регистриран пистолетът. При преглеждане на записите от видеокамерите в имота е установено, че от 1 юли в дома никой не е влизал, не е и излизал.

Телеграм каналът База съобщава, позовавайки се на думите на съпругата на Воронов, че мъжът й е заминал за Ленинградска област още на 1 юли. Преди заминаването се скарал с делови партньори заради загубата на пари.

По думите на жената преди да замине извън града Воронов няколко седмици се напивал защото “бил загубил големи пари заради разногласия с контрагенти и партньори, които уж се били държали непорядъчно”. 



Според сайта rusprofile.ru бизнесменът Юрий Воронов е регистрирал компанията “Астара Шипинг” на 7 юли 2009 г. в Санкт Петербург. Уставният капитал на дружеството е 1 милион рубли. 

„През последните няколко години компанията натрупа богат практически опит в предоставянето на материални и технически ресурси за разработване на находища и изграждане на газопроводи и инфраструктура, подготовка на брега и дълбините, създаване на временни товарни терминали на необорудваното крайбрежие на Арктика, морски и речен транспорт на сухи товари и горива и смазочни материали на Ямалския полуостров, в пристанище Варандей, както и транспорт по крайбрежната част в районите на Далечния Север на общи товари и оборудване, включително тежки и извънгабаритни“, се казва в уебсайта на компанията.

Списъкът на клиентите на компанията включва "Газстройпроект", "Ленгазспецстрой", "Стройгазмонтаж", "Беломортранс", "Логистика на Северноевропейските газопроводи", "Северо-Западна транспортна компания”.

Според 47news през 2020 г. загубата на “Астра Шипинг” е 95 милиона рубли, а през 2021 г. - 65 милиона рубли.

Воронов също е регистриран от 2008 година като индивидуален предприемач. Фигурира и в списъка на основателите на още две компании: “Невская Линия Отдыха” (за воден пътнически транспорт) и “Астара Мартин” (за екскурзионни туристически услуги).

Смъртта на Воронов е петата поред за половин година на човек, свързан с руския газов бизнес. Преди него покойници станаха Леонид Шулман, Александър Тюляков, Владислав Аваев, и Сергей Протюсенко, свързани с “Газпром” и “Новатек”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

07.07 2022 в 15:58

А в България никой?

1000

5

Слънце

06.07 2022 в 19:03

5 -ти газпромовец се "самоубива", назад към 90-те за преразпределение

1600

4

HolyDiver

06.07 2022 в 15:43

Самоубил се е - с 2 изстрела в тила последвани от 3 изстрела в гърба... според руските служби :D

12073

3

IvanofRumen

06.07 2022 в 10:35

Джуджека Путлерчо се отървава от тези, които евентуално няма да се подчиняват. Действа по нацистки образец.

2550

2

alfakentavur

06.07 2022 в 10:26

Когато ВСУ дават инфо за убитите рашистки агресори - тези 5-мата броят ли ги? Мисля, че трябва да ги броят :)

1767

1

fiki

06.07 2022 в 09:45

Айде и тука така пак, като 90те, да се трепят неудобните, Вгъзражданите много искат