Засилват мерките за сигурност на Лондонския маратон

Борислава Бибиновска 16 април 2013 в 10:11 2600 1

Атентатът в Бостън. Кадър: BBC
Атентатът в Бостън. Кадър: BBC

Мерките за сигурност за неделния маратон в Лондон ще бъдат преразгледани и засилени след двете фатални експлозии по време на маратона в Бостън вчера, предаде ВВС.

Организаторите на маратона в британската столица обявиха, че ще сътрудничат на полицията за "подобряване плановете за сигурност", за да може събитието да се състои.

"Ще бъдат взети под внимание много непредвидени обстоятелства, включително и подобен вид заплаха и инциденти", заяви Джулия Пендри от лондонската полиция.

Маратонът в Лондон се организира всяка пролет от 1981 г. насам. Състезанието е едно от най-масовите бягания и влиза в първата петица на най-престижните маратони.

Междувременно Москва също обяви, че ще въведе строги мерки за сигурност за Световното първенство по лека атлетика  през август.

Две експлозии избухнаха вчера около 21.00 ч. българско време на традиционния и най-масов маратон в САЩ. Според последните данни три са жертвите, едната от които е 8-годишно дете. Други 144 души бяха ранени. Към момента няма официална информация дали инцидентът в Бостън е терористичен акт. Никой не е поел отговорност за атаката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови