Задържаха в Гърция ливанец, когото Интерпол търси 34 години

OFFNews 21 септември 2019 в 21:31 3178 0

Бреговата охрана на гръцкия остров Миконос задържа ливанец, издирван 34 години от Интерпол за отвличане на самолет и убийството на американски офицер, съобщи БНР.

Арестуваният мъж е предаден на гръцката прокуратура. Очаква се той да бъде екстрадиран в САЩ, където ще бъде съден за тероризъм.

При рутинна проверка на круизен кораб, акостирал на остров Миконос, гръцките гранични власти задържаха ливански гражданин. Оказало се, че мъжът е бил издирван от 34 години с червена бюлетина на Интерпол.

Ливанецът е обвинен в отвличане на самолет и в убийство на американски военен, пътувал в същия самолет по линията Атина – Рим през 1985 година. Тогава двама ливанци, въоръжени с автомати и гранати, принуждават екипажа да промени посоката и приземяват самолета в Бейрут.

Те освобождават няколко от пътниците, сред които е и известният гръцки певец Демис Русос. На борда пътува и американски гражданин, офицер от флота, който прави опит да обезоръжи терористите. Разстрелват го на летището.

Останалите пътници са спасени след преговори с американското правителство. В продължение на 34 години американските власти издирват в цял свят терориста. Той се качва на кораба за Миконос, като след това е трябвало да продължи за Турция.

Гръцките гранични власти арестуват ливанеца на пристанището в Миконос и го предават на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !