За ужас на Путин: САЩ и Китай стоплят бързо отношенията си

OFFNews 27 октомври 2023 в 08:59 5862 1

среща

Снимка БТА

Ван И и Блинкън.

Съединените щати и Китай започнаха интензивна и необичайна поредица от дипломатически срещи, която има за цел да успокои напрегнатите им отношения и която може да доведе до обявяването на предстоящо посещение на президента Си Дзинпин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Във връзка с преговорите във Вашингтон китайският външен министър Ван И призова за "стабилни" отношения със Съединените щати и за това двете големи съперничещи си сили да се справят с различията си със спокойствие. "Стремим се да развиваме сътрудничество, което ще бъде от полза и за двете страни, за да стабилизираме отношенията между Съединените щати и Китай и да ги върнем на пътя на здравословното, стабилно и устойчиво развитие", заяви той, когато беше приет в Държавния департамент от ръководителя на американската дипломация Антъни Блинкън.

"Очаквам с нетърпение конструктивни разговори през следващите няколко дни", заяви Блинкън и добави, че подкрепя думите на своя колега.

Двустранната среща бе последвана от работна вечеря.

Днес Ван И ще се срещне отново с Блинкън, а след това ще отиде в Белия дом за разговори със съветника по националната сигурност Джейк Съливан и вероятно със самия президент Джо Байдън. Не е обявена среща с президента на САЩ, но дипломатите очакват това да стане, тъй като Блинкън беше приет от президента Си по време на посещението си в Пекин през юни миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

27.10 2023 в 14:21

Я, колко сговорчиви станаха пажовете на боядисания чичо Си след посланието на Президент Байдън по повод сблъсъците около Филипините!?!

На зла кучка, зъл прът!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки