За пълно унищожаване на Хамас войната ще продължи 10 години, смята Макрон

Френският президент отива в Катар, за да работи за примирие в Газа

OFFNews 02 декември 2023 в 20:08 2036 4

Еманюел Макрон

Снимка Архив

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че Франция е "много обезпокоена" от подновяването на насилието в Газа и че той ще отиде в Катар за да подпомогне усилията за установяване на ново примирие, предаде Ройтерс.

Макрон също така заяви на пресконференция в рамките на климатичната среща КОП28 в Дубай, че обстановката изисква удвояване на усилията за постигане на трайно примирие и освобождаване на всички заложници, съобщава БТА.

Временното примирие между Израел и "Хамас" се разпадна вчера, след като посредниците не успяха да удължат паузата, отбелязва Ройтерс. Израел и "Хамас" си размениха обвинения за провала.

Макрон също така призова Израел да изясни целите си спрямо "Хамас". "Намираме се в момент, в който израелските власти трябва по-точно да дефинират своите цели и крайната си цел: Пълно унищожаване на Хамас - смята ли някой, че това е възможно? Ако това е така, войната ще продължи 10 години", заяви той.

"Няма да има трайна сигурност за Израел в региона, ако сигурността му бъде постигната с цената на живота на палестинците и следователно с цената на предизвикването на възмущение сред обществеността в региона. Нека да бъдем колективно наясно", добави Макрон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

4

Владè

03.12 2023 в 10:27

Дървен философ , угодик и слуга със силните , нагъл и зъл със слабите - страхлив до последнта , клетка,фалшивец като българска руска слуга. Парадира с толерантност ,a e върл расист ( истински свибоден, равен брат). Да се покае първо за уйдурмите що натвориха по Балканите и Африка , после да гледа канчето на другите. Да спре да храни и пои бандитите, а израелците знаят какво да правят.

345

3

Джендо Джедев

02.12 2023 в 21:16

С терористи не се преговаря. Тоя не го ли разбра още когато се опитваше по твърде смешен начин да навива Путкин да спе войната в Украйна? Е, затова и Израел няма какво да се церемонят с Хамас.

788

2

jorj

02.12 2023 в 21:11

Макарона нещо се обърква.
Първо, времето.
Второ, никога Израел няма да позволят да се повтори 7 ноември.
Трето, Макарона да си излежи присъдата.
Четвърто, свършиха копейките.

22548

1

dolivo

02.12 2023 в 20:30

никой няма да ги чака толкоз

освен ако за Руската не говори

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки