За 3 дни Турция стана отново най-популярната дестинация за руснаците

OFFNews 04 юли 2016 в 20:10 9488 8

Само 3 дни след като руският президент Владимир Путин обяви, че вдига ограниченията за пътуване на руски туристи в Турция, страната стана отново най-популярната дестинация за руснаците. 

Решението си Путин обяви след телефонен разговор с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, по време на който двамата се уговориха и за лична среща. Това е и поредната стъпка от затоплянето на отношенията между двете страни след свалянето на руския самолет от турските ВВС миналия ноември. 

Руските туроператори започнаха да продават туристически пакети за Турция веднага след вдигането на ограниченията.

Само за дни почивките и екскурзиите са станали най-популярното търсене в "Яндекс.Пътешествия", а продажбата на организирани пътувания в Турция си е върнала първото място по броя на реализираните ваучери, заемайки 35% от оборота на туристическите агенции, съобщи "Коммерсант".

Чартърните полети между Русия и Турция се възстановяват на 7 юли. 

Преди въвеждането на ограниченията Турция беше най-популярната дестинация за летни почивки на руснаците. По данни на Ростуризъм през 2015 г. Турция 3.46 млн. души, 10% от общия брой на руснаците, които почиват извън страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

6

Izalina

04.07 2016 в 23:58

На мен ми е тъжно за цялата свинщина в южната съседка, на която предпочитам да гледам от позицията на егоистичен консуматор.
Запознах се неотдавна там с чудесни московчани, с които обаче със сигурност няма да се срещнем отново на същото място, а другаде. Сейфти фърст. Тая тенденция по-горе ми прилича на псевдо-проучване за жалост.

25665

2

Victimized

04.07 2016 в 21:15

А чесън като турист ли го казва , или като постоянно пребиваващ ?