Взрив в центъра на Париж. Поне седем души са в критично състояние

OFFNews 21 юни 2023 в 19:23 6310 1

Пожар

Снимка АП/БТА

Пожарът изплаши много парижани.

Взрив на газ за битови нужди почти срути сграда до основи в централния Пети район на Париж, където се намират Сорбоната и Люксембургската градина.

Свидетели разказват, че са чули силна експлозия, предшестваща пожара, и че част от зданието се е срутило. Над купола на Пантеона се и извил стълб от дим и се усещал силен мирис на газ. Жителите на съседните сгради са били евакуирани. Огънят е обхванал няколко здания. На място работят аварийните служби, включително 230 огнеборци и 9 лекари. 

Кметът на района, разположен на левия бряг на Париж, съобщи, че четирима души са откарани в болница в критично състояние. По-късно бройката им се увеличи на седем, но едва ли цифрата е окончателна. Ранени са 16 души.

Говорителката на парижката полиция Лубна Ата заяви, че е твърде рано да се определи източникът на пожара и не може да потвърди информацията, че той е причинен от експлозия на газ.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин призова хората да избягват района около улица "Сен Жак", за да не пречат на спасителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

1

ImBlack

22.06 2023 в 08:42

Хайде малко по-грамотно!
Париж е град, а не река, нито море, за да има брегове -
"... разположен на левия бряг на Париж..."
р. Сена ли се има предвид ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!