Вучич в Косово: Дойдох, за да се запазят мирът и стабилността

OFFNews 08 септември 2018 в 20:27 2300 0

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е дошъл в Косово с цел да се запазят мирът, стабилността и усилията да се подобрят отношенията между сърби и албанци в бъдеще, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Вучич говори край язовира на ВЕЦ Газивода в северната част на Косово, една от спирките на двудневната му визита в Косово.

Сърбия инвестирала почти 128 милиона динара в реконструкцията на язовир "Газивода", посочи сръбският президент и обяви, че до края на септември ще бъдат осигурени още 12 милиона динара за тази цел.

На въпрос на журналисти за отрицателната позиция на германския канцлер Ангела Меркел относно идеята за разграничаване, Вучич заяви, че неговата власт е далеч по-малка в сравнение с нейната, но ще направи всичко за разрешаване на косовския проблем.

"Властта ми е толкова малка в сравнение с Ангела Меркел, но това не означава, че не можем да помогнем на нашите хора", каза той. 

Вучич изтъкна още, че като президент на Сърбия прави това, "което е реално, което е възможно, а това е да загубим възможно най-малко и да извлечем максималното за нашия народ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови