Вучич: Срещу Сърбия са насочени организирани атаки, невиждани отдавна

OFFNews 06 юни 2022 в 21:25 2849 3

Вучич

Снимка БТА

Александър Вучич

Срещу Сърбия са насочени организирани атаки, каквито не са виждани отдавна, заяви сръбският президент Александър Вучич в ефира на местна телевизия, цитиран от БГНЕС.

Вучич уточни, че не е изненадан от отмяната на визитата на руския външен министър Сергей Лавров и припомни, че е предупредил за усложнения.

По-рано днес руският посланик Александър Боцан-Харченко съобщи на Вучич, че Лавров е възпрепятстван да дойде в Белград, тъй като правителственият самолет не е получил необходимите разрешителни да лети до Белград, като е връчил на Вучич съответните документи.

Президентът Вучич изрази недоволство от обстоятелствата, възпрепятстващи пристигането на Сергей Лавров, но заяви, че въпреки всичко Сърбия ще запази своята независимост и самостоятелност при вземането на политически решения, ще продължи европейския път, като поддържа традиционни приятелски и партньорски отношения със страните от всички континенти и запази военен неутралитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

3

DARTH VADER

07.06 2022 в 02:35

ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПЪТ...МНОГО СЕ СМЯХ НА ИЗКАЗВАНЕТО...

СРЪБСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ Е ГОЛЯМ СТЕНД-ЪП ШЕГАДЖИЯ:)

2099

2

Mateevk

06.06 2022 в 23:51

Голяма драма се получи! Ама явно не иска той да ходи в Москва, че там може Лавров да го накара да чака час-два, след като Путин го беше накарал да виси даже повече. Това е по признание на самите сърби. Ама и те като нас - не се обиждат лесно.

-1495

1

zuIjin

06.06 2022 в 21:39

Сърбите и Рашистите са еднакво прости народи.
 
X

Да помогнем на украинските деца!