Quantcast

Втори ледоразбивач не успя да достигне заседналия руски кораб в Антарктида

OFFNews Последна промяна на 31 декември 2013 в 18:39 2847 3

Антарктида

Втори ледоразбивач не успя да достигне заседналия руски кораб в Антарктида „Академик Шокалски”, съобщиха световните агенции.

Заради слабата видимост и бурните ветрове и вторият ледоразбивач „Аурора Аустралис”, изпратен на помощ на бедстващите на блокирания изследователски кораб, е бил принуден да се върне в открити води. Той е успял да достигне на 18 морски мили от руския кораб.

74 учени и туристи остават блокирани шести ден на юг от остров Тасмания. На борда на кораба се намират предимно австралийци заедно с руския екипаж. Пътниците разполагат с достатъчно храна и засега няма опасност за тях.

Днес ще попеем върху леда, това е фантастично. Тук е толкова красиво, като зимна страна на чудесата, обяснява един от пътниците Нилол де Лоса.

Повечето пътници приемат случилото се като част от предизвикателствата на експедицията и са в добро разположение на духа.

Заради тежките метеорологични условия е невъзможно в района да се изпрати хеликоптер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2014 в 14:02

Истината е че алкохола е водеща сила при ушанките.
Ще пеят на леда ще пият и ще се веселят.
Отново показаха на цял свят как се прави така че никои да не може да ти помогне.В това са много добри,само да има алкохол и всичко е ясно.

01.01 2014 в 05:42

Продължавай да зяеш, и утре няма да ти дадат и туристическа виза за там. Тяхна си е - както искат - така и ще засядат на собствената си територия. Ако им е толкова зор - все някак ще измъкнат хората, а ако ти можеш да плаваш през триметров лед - разкажи как става.
Дебил:)

31.12 2013 в 19:48

Този кораб е прекрасна алегория за путиноидна Русия...