Втора жена в любовната афера на шефа на ЦРУ

11 ноември 2012 в 12:25 3176 1

Пола Броудуел
Пола Броудуел

В любовната афера на шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс се появи и още една жена, благодарение на която е разкрита извънбрачната връзка на Петреъс с Пола Броудуел.

Разследването е започнало от заплашителни съобщения, изпратени от Броудуел до друга жена, съобщиха американските медии.

Източници от ФБР не разкриват името й, но уточняват, че тя е близка на Петреъс, не е член на семейството му и не работи за ЦРУ. От писмата става ясно, че Броудуел я смятала за заплаха за връзката й с Петреъс. Жената била уплашена и потърсила защита.

ФБР започнало разследване и проследяването на заплахите стигнало до електронната поща на 40-годишната Броудуел, биограф на Дейвид Петреъс .

Там била открита кореспонденцията с романтично съдържание между нея и Петреъс. Любовната връзка била потвърдена и в разговори на ФБР с двамата.

Директорът на ЦРУ е създал абсолютно недопустима връзка в агенция, в която процедурите изискват служителите да обявяват сами подобни афери, за да не станат жертва на изнудване. Освен това Петреъс е допуснал да споделя информация с жена, която не е минала проверка за достъп до секретна информация.

Един от най-скандалните случаи била снимка на директора на ЦРУ с Анджелина Джоли в офиса му на 7 етаж на управлението, където се допуска само служебният фотограф на ЦРУ. Снимката, изпратена от Петреъс на Броудуел, се появила на страницата ù във "Фейсбук". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови