Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

ВСУ за обградените руснаци във Волчанск: Или ще се предадат, или ще умрат

Светослав Метанов 27 юни 2024 в 12:39 6285 3

Карта на бойните действия край Волчанск
Карта на бойните действия край Волчанск.

Сраженията във Волчанск (Харковска област) продължават, ситуацията е нестабилна, блокираните окупатори трябва да се предадат или да умрат. Това каза представителят на отдела за комуникации на оперативно-тактическата групировка войски "Харков" Виталий Саранцев в ефира на телемаратон.

Той отбеляза, че през последното денонощие врагът е увеличил темпото на настъпателните действия в Харковско направление и търси начини да пробие украинската отбрана.

"С участието на щурмови отряди от 153-ти танков полк, 47-ма танкова дивизия, противникът се опита да проведе настъпателни действия в жилищния район на град Волчанск, но беше изтласкан обратно", отбеляза Саранцев.

По думите му боевете във Волчанск продължават и ситуацията е много променлива.

"Що се отнася до ситуацията с руските части в Агрегатния завод, бих предпочел да спрем да създаваме този мит за мъчениците на Волчанск, тъй като така само допринасяме за прославянето на тези окупатори, които са там. Сега те имат три възможности: да се предадат на украинските военни и да се изправят пред украинското правосъдие, или да се изправят пред международен съд, или да се изправят пред Божия съд. Готови сме да съдействаме за осъществяването и на трите варианта, доколкото е възможно", заяви Саранцев.

Той каза още, че има спорадични придвижвания на окупатори по границата на населените места Глубокое и Лукянци с цел евакуация на ранените и попълване на материално-техническата база.

Представителят на отдела за комуникации на Харковската оперативно-тактическата групировка отбеляза, че през изминалото денонощие е имало 12 военни сблъсъка, като противникът е нанесъл 16 въздушни удара с използването на 23 КАБ и 21 безпилотни самолета камикадзе.

Руските окупатори са в обкръжение в Агрегатния завод във Волчанск, Харковска област.

Според руснаците окупаторите безуспешно се опитват да деблокират военните си на територията на завода от 13 юни. Руските войници в завода са постоянно обстрелвани, което е довело до увеличаване на броя на ранените и загиналите.

Предполага се, че на територията на предприятието има около 400 руски солдати.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    3

    демотиватор

    27.06 2024 в 15:53

    Две седмици в пълно обкръжение- дали няма да се запромъкват ужасяващи съобщения за пиене на собствена урина след пресушаване на локвите, за ловене на плъхове по заводските мазета и накрая... да, точно така, ядене на това, за което на руски има специална думичка: "человечина"... (ジ)(ジ)✊

    1246

    2

    БотоксПутю

    27.06 2024 в 15:07

    Щом не се предават, значи предпочитат Божия съд. Бъдете човечни и удовлетворете желанието на руските солдати.

    -1845

    1

    ob1

    27.06 2024 в 14:30

    400 орка в завода... 2*груз 200 ми се струва :)
     
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов