ВСУ унищожиха два склада на противника в Николаевска област, руснаците с 10 нощни атаки срещу Николаев

OFFNews 18 юли 2022 в 08:06 17891 1

Според Института за иследване на войната (ISW) Русия не може да се похвали с напредък през последното денонощие

Снимка ISW

Според Института за иследване на войната (ISW) Русия не може да се похвали с напредък през последното денонощие

Части на украинската армия са унищожили два склада за боеприпаси на противника, разположени на окупираната територия на Николаевска област, съобщи в понеделник сутринта оперативното командване „Юг“. За денонощието са убити 36 военнослужещи на руската аримя, 2 самоходни зенитно-ракетни комплекса "Панцир-С1", 3 комуникационни машини на стратегическите и оперативните връзки за управление, една радарна станция „Подлит“ и 11 единици бронирана и автомобилна техника, допълват от ОК „Юг“.

"Противникът на два пъти се опита да нанесе въздушен удар по освободените територии в северната част на Херсонска област. След като атакува нашите позиции, те веднага отстъпиха под натиска ответния огън." - се казва в съобщението.

ОК „Юг“ съобщава също така за опасност от мини в крайбрежните райони заради морската буря, която се е разразила в района през последните два дни. Възможно е свободно плаващи мини да са достигнали до крайбрежието. В момента в черно море край бреговете на Украйна има 2 ракетни кораба, оборудвани с 16 крилати ракети "Калибър", както и 3 големи кораба-амфибия. Вероятността от ракетни удари остава висока, предупреждават ВСУ.

Два склада с боеприпаси и команден пункт на ВС на Русия са унищожени и в окупираната Луганска област, съобщи говорителят на областната военна администрация Сергей Гайдай. Ударите са били нанесени в „дълбокия тил“. По думите на Гайдай, благодарение на последните удари срещу складове и командни пунктове, е била разрушена логистиката на окупаторите, в резултат на което интензивността на вражеските обстрели е намаляла.

„Наскоро гледахме западното направление, където термовизори показват температурата в зоната на бойните действия. Към днешна дата тя е спаднала съществено. Това означава, че броя на обстрелите от страна на руската армия е намалял. А намалял, защото точно са били поразени и унищожени складове и цялата логистика.“ – заяви Гайдай.

В същото време през нощта срещу понеделник на масирани атаки е бил подложен град Николаев. Кметът на града Олексанър Сенкевич съобщава за най-малко 10 атаки с ракети срещу различни части на Николаев. От ОК „Юг“ твърдят, че ударите са осъществени с използването на зенитно-ракетни комплекси С-300, предназначени за поразяване на въздушни цели. Усилията на руснаците са съсредоточени към потискане на сателитните комуникационни канали с използване на средства за радиоелектронна борба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

19.07 2022 в 14:23

Вчера Огнян Стефанов от "Фрогнюз" (без аз лично да имам причина да го харесвам) споилучливо се подиграваше, че украинците с 4 американски камионетки са успяли тотално да разстроят руската логистика и на практика да обърнат хода на войната!
 
X

Подкастът на OFFNews