Владимир Путин подготвя дъщеря си Катерина Тихонова за свой наследник, смята руски политолог

OFFNews 03 октомври 2022 в 08:55 8291 4

И преди поста си в Съюза на индустриалците Катерина Тихонова управляваше многомилионни проекти.

Снимка Медуза

И преди поста си в Съюза на индустриалците Катерина Тихонова управляваше многомилионни проекти.

Владимир Путин може да подготви дъщеря си Катерина Тихонова да го наследи в президентския стол. Това заяви в ефира на украинската държавна телевизия руският политолог Абас Галямов. Според политолога две неща могат да подскажат, че предаването на властта от бащата на дъщерята е възможен план на руския държавен глава.

Галимов наблюдава симптоми, които издават обсъждане на подобен вариант. През лятото без видима причина е започнало промотиране на Катерина Тихонова. Засега дъщерята на Путин не е толкова активна, но вече е назначена на позиция, която дава повод за размисъл, че пред нея има перспективи за по-нататъшно издигане.

През лятото Тихонова стана стана съпредседател на Руския съюз на индустриалците по въпросите на вноса. Заради санкциите, наложени на Русия, вносът е ключов за руската икономика - отбелязва политологът. Оттам и значението на поста.

Поставянето на дъщерята на такава позиция ще позволи след време да се отчете, че дъщерята на Путин е със заслуги за спасяването на икономиката

Втората причина, която политологът посочва като основание за варианта на наследяване на президентския пост е амбицията на Путин. „Той счита себе си за най-великия политик на нашето време“. Според експерта, след като синът на Гурбангули Бердимухамедов , бившия президент на Туркменистан, пое властта, същото е възможно да се случи и в Русия . „Като го гледам, той може да има такива мисли: щом тези идиоти можаха, тогава аз, най-великият стратег, със сигурност мога“.

Експертът обаче отбеляза, че още преди началото на войната в Украйна мнозинството от руските граждани са имали негативно отношение към идеята за поемането на властта от дъщерята на Путин. Катерина Тихонова е втората дъщеря на Владимир Путин . След началото на войната в Украйна тя стана обект на санкции от САЩ, ЕС и Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

03.10 2022 в 12:03

А Кабаева?

22548

3

dolivo

03.10 2022 в 10:34

Династия! Честита ви монархия, преоблечена като демокрация

2805

2

Едър Вредител

03.10 2022 в 09:48

Колко струва жовота ма руските граждани е ясно поне в якутия 1 коч и 1 камион дърва

345

1

Джендо Джедев

03.10 2022 в 09:12

"Експертът обаче отбеляза, че още преди началото на войната в Украйна мнозинството от руските граждани са имали негативно отношение към идеята за поемането на властта от дъщерята на Путин."

То пък чунким руските граждани някой ги пита за каквото и да е...