Висш руски свещеник: Жените, които живеят с мъж без сключен брак, са безплатни проститутки

OFFNews 17 февруари 2020 в 18:39 38367 2

Дмитрий Смирнов

Жените, които живеят с мъж без сключен брак, са безплатни проститутки. Тази теория разви на среща с миряни протойереят от Руската православна църква  Дмитрий Смирнов.

Фактът, че Смирнов е председател на патриаршеската комисия по въпросите на семейството, прави изказването му още по-скандално.

У нас самите жени не разбират какво е брак. Неудобно им е да кажат "Аз съм безплатна проститутка" и затова казват: имам граждански брак. Добър ден! Не, ти просто безплатно оказваш услуги - това е истината. Никой не те приема за съпруга, заяви протойереят от РПЦ.

В интервю за сайта "Фонтанка" Смирнов разясни какво точно е имал предвид под "граждански брак" - "това, което имат предвид в нашето малообразовано общество - незаконното съжителство. А хората му казват граждански брак. По църковному това се нарича блудство." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

18.02 2020 в 11:23

Това, че Църквата в Русия, а и не само, не може да осъзнае, че не всички се интересуват от средновековните ѝ догми си е изцяло неин проблем. Вместо да се опитат да приобщят изпуснатото стадо обратно към лоното, те го гонят по-далеч. И дори не разбират колко са далеч от Исус.

13874

1

emanuilis

17.02 2020 в 18:58

Правилно, гражданският брак е въплъщение на анти-духовността и материализма. Предлагам да се отмени, а църковния да се остави като опция за избор. Е, това ще наложи закриване на цели отдели в районните съдилища и силно ще ограничи сферата на адвокатските дейности, но щом е за общото благо...
p.s. автоматично ще отпаднат и колизиите около еднополовите бракове, като още едно предимство.