Високоскоростен влак заработи в Сърбия, Вучич го откри с Орбан

OFFNews 19 март 2022 в 20:11 7042 1

Вучич (л) и Орбан във влака за Нови сад

Първият в Сърбия скоростен влак, който може да развива до 200 км/ч, днес потегли по маршрута Белград–Нови сад, предадоха сръбските медии и БТА.

Влакът потегли от Белград в 11:20 ч. местно време. Влакът, наречен „Соко“ („Сокол“), включва четири двуетажни вагона. В него пътуват 270 пътници, сред които е президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерът Ана Бърнабич, премиерът на Унгария Виктор Орбан, членове на сръбския кабинет, руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко, ръководителят на представителството на „РЖД Интернешънъл“ в Сърбия Мансурбек Султанов, дипломати, журналисти.

Нашите мечти започнаха да се сбъдват, днес можем да стигнем от Белград до Нови сад само за 33 минути. Жп линиите ни бяха построени от нашите руски и китайски приятели, за което им благодарим. А този маршрут още повече ще сближи сърбите и унгарците, като пътят до Будапеща ще отнема само 2-2,5 часа, каза Вучич.

Орбан на свой ред изтъкна приятелските връзки между двете страни и добави, че с реализацията на този проект "ще бъде облекчен животът" и на сърбите, и на унгарците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови