Видео показва останките от сирийския град Алепо

OFFNews 28 април 2014 в 10:37 9763 6

Екип на Би Би Си засне кадри, показващи опустошителните разрушения в сирийския град Алепо след бомбените атаки от началото на гражданската война през 2011 г.

"Идваме в Алепо вече няколко пъти, откакто започна войната тук преди повече от две години", разказват репортерите на британската телевизия.

"Изоставени са цели квартали; фасадите са избити, купчини отломки сега заемат местата на жилищните сгради; пътищата са блокирани от автобуси, които предпазват преминаващите от изстрелите на снайперисти. Войната може да се чуе и през нощта."

Малкото останали жители на града съобщават, че живеят в страх от избухването на бомби, маскирани като варели и контейнери.

Алепо е една от основните точки на военните размирици в Сирия срещу режима на президента Башар ал-Асад. Хиляди са жертвите на бомбените атентати на правителството срещу бунтовническите сили, които обаче засягат и цивилното население. 70% от населението на Алепо е напуснало пределите на града, сочи статистика, цитирана от Би Би Си.

От своя страна, президентът Асад твърди, че войниците му се бият, за да защитят цивилното население от терористичните актове на опозицията.

Съветът за сигурност на ООН обвини и двете воюващи страни за престъпления срещу човечеството.

Стотици хиляди са напусналите територията на Сирия, търсещи убежище от смъртоносните удари в страната им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови