''Вече изпълняват поставените задачи''. Руските командоси са в Казахстан

Руското министерство на външните работи определи събитията като “вдъхновен отвън опит за насилствено подкопаване на сигурността и целостта на страната”.

OFFNews 06 януари 2022 в 15:27 3950 4

Подразделения на руските въздушно-десантни войски пристигнаха в Казахстан, за да се включат в миротворческата мисия на Организацията на договора за колективна сигурност. Това съобщиха руските медии, като се позоваваха на прессекретаря на организацията.

В Казахстан са изпратени миротворчески сили на Организацията на договора за колективна сигурност за ограничен период от време с цел стабилизиране и нормализиране на обстановката в страната. В състава на контингента участват подразделения от Армения, Беларус, Киргизия, Русия и Таджикистан, съобщи прессекретарят на организацията Владимир Зайнетдинов.

"В настоящия момент самолети на военно-транспортната авиация на въздушно-космическите войски на Русия прехвърлят на територията на Република Казахстан руската част от миротворческия контингент. Първите подразделения вече пристъпиха към изпълнение на поставените задачи", добави той.

Междувременно от руското министерство на външните работи окачествиха събитията в Казахстан като “вдъхновен отвън опит за насилствено подкопаване на сигурността и целостта на страната”.

От външнополитическото ведомство декларираха готовността на Русия да съдейства на казахстанските власти по време на започнатата от тях антитерористична операция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

07.01 2022 в 11:53

Честито на казахстанците. Търпиш корупция десетилетия и така се получава - с горивата положението "вода гази - жаден ходи", а с независимостта - честити съветски освободители за следващите сто години.

8053

2

DARTH VADER

07.01 2022 в 02:14

КАК У ВАС ДЕЛА,БРАТУШКИ...
ИСКАТЕ УКРАЙНА-НЯМА
ПРОБЛЕМ,ВЗЕМЕТЕ ТОЯ КАЗАХСТАН...АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ПРАВЯТ АБСОЛЮТЕН МАЙТАП С ДЖУДЖЕТО ВЕЧЕ,НИЩО ЧЕ ИМ ЧЕТЕ НЯКАКВИ УЛТИМАТУМИ:)))

2210

1

fishcake1

06.01 2022 в 21:13

CSTO май се оказа не толкова алтернатива на НАТО колкото оръжие срещу протести... Пълен срам.

 
X

Да помогнем на украинските деца!