Вдовицата на мистериозно загинал руски полковник иска Путин да вземе на ръчно управление разследването за смъртта му

OFFNews 28 ноември 2022 в 16:05 7580 4

Бойко

Снимка Телеграм

Полковник Вадим Бойко

Вдовицата на руския полковник Вадим Бойко, загинал при мистериозни обстоятелства във Владивосток в средата на ноември, настоя президентът Владимир Путин да вземе под собствен контрол разследването за смъртта на съпруга й и виновниците за това да бъдат наказани строго.

Бойко, който бе зам.-началник на Тихоокеанското висше военноморско училище "С. О. Макаров" и шеф на отдела за техническа поддръжка, бе открит е с множество огнестрелни рани в гърдите. Сутринта отишъл на работа, влязъл в кабинета си и оттам се чули пет изстрела. Дежурният офицер изтичал на мястото и видял тялото на Бойко, но полковникът бил вече мъртъв. Мъжът не е оставил предсмъртно писмо. На мястото на смъртта му криминалистите намират пет гилзи и четири пистолета "Макаров".

Според местни медии става дума за самоубийство, но после се оказва, че полковникът се е прострелял пет пъти в гърдите. Също така, според техни информации, полковникът е отговарял за работата с мобилизираните.

По думите на съпругата Юлия през септември в училището бил открит пункт за мобилизирани, а Бойко бил назначен да отговаря за подготовката на техниката за призованите в армията. Тя подчертава, че мъжът й бил специалист по корабното, а не по наземното въоръжение. Самата техника била непригодна, полковникът пък в определен момент се досетил, че се опитват да го превърнат в "основния виновник" за провала.

Според Юлия съпругът ѝ е срещнал големи трудности при изпълнението на задачите си, тъй като оборудването, което е трябвало да бъде ремонтирано и изпратено в зоната на бойните действия, е било неизползваемо, а необходимата документация е липсвала. Бойко е бил под постоянен стрес, имал е безсъние в продължение на около месец и е отслабнал с 15 кг.

Въпреки това шефовете му "оставят тези проблеми без внимание". Юлия твърди, че мъжът й "се подготвя за бъдещи трибунали, защото от практиката знаем, че извършителите често не се преследват за извършени престъпления, за тази цел се използват специално обучени хора, като съпруга ми".

На 14 ноември, пише Юлия, комисия от Хабаровск започва проверка на съпруга ѝ по жалбите на мобилизираните. Инспекторите открили много нарушения и обещали да "обесят" Бойко с дългове за над 100 милиона рубли и да го подведат под наказателна отговорност. Това била последната капка.

Инспекторите и ръководството на Бойко "потъпкали офицерската чест" на съпруга ѝ и "ясно показали, че никой не иска да промени ситуацията към по-добро.

След това Бойко отишъл на работното си място, влязъл в кабинета на началника си, седнал на стола му и изстрелял в себе си пет куршума от служебното си оръжие.

Обръщайки се към Путин, Юлия Бойко отбелязва, че съпругът ѝ преди това е бил на полигона, където не липсват оръжия, и предполага, че с действията си е искал да привлече вниманието на ръководството и "да ви даде сигнал, че се има проблеми, че трябва да се направи нещо, че родината е в опасност".

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

28.11 2022 в 22:42

Пешко,

Както и да е, няма как да е по-зле от това ако имаше орки там. :D

-5426

3

Бай Пешо от Перни 6

28.11 2022 в 20:12

Я кажете нещо за Херсон, как е еуфорията там? Ами за протестите в Одеса?

-1650

2

ob1

28.11 2022 в 18:02

Ама самоубийство - 4 пистолета (по един за всеки крайник) и 5 изстрела (явно дясната ръка е по-здрава и натиснала два пъти).
WTF?!?

345

1

Джендо Джедев

28.11 2022 в 17:05

Тая па! На Путя не му дреме, че поредната му пионка е дала фира, човешкият ресурс в клетата кочина Рашка няма НИКАКВА стойност. Пък и Путя сега си има други ядове на главата. :Още по-вероятно е самият Путя да е наредил "Расстрелять!". 5-те изстрела къде са били? Няма да се учудя ако са били в тила и в гърба. :D

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика