Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В Тайланд принудиха жена да се поклони публично пред портрет на краля (видео)

OFFNews 17 октомври 2016 в 11:35 7555 1

Жена от Тайланд беше заставена от властите публично да коленичи пред портрета на починалия крал на страната като извинение за това, че нанесла обида към него и държавата. 43-годишната Умапорн Сарсат си позволила да направи непочтителен коментар по адрес на монарха в социалните мрежи, за което вероятно ще бъде обвинена в оскърбяване на монархията.

Това е поредният подобен случай на арест и публично порицание след смъртта на крал Бумибол Адулядей, който почина миналата седмица на 88 години след 70 години на престола. 

Видео показва как двама полицаи отвеждат жената до портрета на покойния крал пред полицейски участък на туристическия остров на Кох Самуи, където я карат да коленичи и да се помоли. По пътя до участъка, който преминала с вързани за гърба ръце, жената е освиркана и обиждана от събралата се тълпа. 

Сарасат, която е собственик на малък бизнес, вероятно ще бъде обвинена за оскърбяване на монархията. 

Властите призоваха за успокояване на страстите, след като много хора алармираха за техни съграждани, които не носят траурно облекло. Говорител на правителството призова за толерантност, тъй като някои жители на страната не могат да си позволят да си купят траурно облекло. След смъртта на краля бизнесът с траурните дрехи е отбелязал покачване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews