В руския ефир вече не звучат песните на Алла Пугачова

OFFNews 05 октомври 2022 в 14:23 3815 2

Алла Пугачова

Снимка Архив

Алла Пугачова

Вече е невъзможно да чуете "Миллион алых роз" по руските радиостанции. Медиите в страната пишат, че има негласна забрана за излъчване на хитовете на местната поп икона Алла Пугачова заради отношението ѝ към войната в Украйна. Композициите на братята Валерий и Константин Меладзе също са свалени от ефир, предават руските агенции.

Освен за Пугачова, братята Меладзе са писали песни за Полина Гагарина, Ани Лорак, групата VIA Gra и други изпълнители. Можем само да гадаем какво ще звучи сега в руския ефир, тъй като Константин Меладзе е автор на половината от хитовете на руските звезди. "Руснаците вече няма да ги чуват по радиото", заяви пред Solenka.inf редакторът на една от големите московски радиостанции.

Братята Меладзе са родени в Батуми, но учат в украинския град Николаев и после се преместват в Москва. След началото на войната Константин напуска Русия заедно със съпругата си Вера Брежнева. Брат му Валери Меладзе концертира и в чужбина. Той е един от първите творци, които осъждат военните действия на Руската федерация в Украйна.

Алла Пугачова също се противопостави на т.нар. "специална операция", а съпругът ѝ Максим Галкин, който вече е признат в Русия за чуждестранен агент, също критикува политическата ситуация в страната. В негова защита Пугачова призова и тя да бъде обявена за чуждестранен агент.

В края на септември Пугачова замина за Израел в децата си, а народната артистка на СССР написа, че се радва на откритата омраза към себе си, защото тя идва от хора, които винаги е ненавиждала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

05.10 2022 в 15:49

И после ще ми разправят за кенсъл култура...

1065

1

Kalina F

05.10 2022 в 15:44

Скоро по радиото ще се чува тишина , а по тв- черен екран, ако Путин не издаде свой албум хах