В 20 региона на Русия са създадени над 40 доброволчески отряда за участие във войната

Обещава им се заплата от стотици хиляди рубли в зависимост от района

OFFNews 08 август 2022 в 10:39 2086 3

доброволци

Снимка Архив

Русия набира доброволци за фронта.

Повече от 20 руски региона са създали доброволчески отряди за участие във войната в Украйна, съобщи в. "Комерсант".

Според оценки на вестника от пролетта на 2022 г. руските власти са създали над 40 такива батальона. В някои региони те образуват една единица, а в други - две, три или повече. В някои случаи това са моторизирани стрелкови, танкови или артилерийски батальони и роти, а в други - подразделения за поддръжка. Често те се формират само от хора от един и същи регион.

Във всички региони членовете на доброволческите отряди подписват договори с руското Министерство на отбраната за период от няколко месеца и получават статут на военнослужещи на договор.

Заплащането, обещано на доброволците, зависи от региона: в Омска област обещават заплата от 130 000 рубли, в други региони - над 200 000 рубли, а в Пермския край предлагат поне 300 000 рубли. По-рано доброволци от Чувашия заявиха, че не са получили обещаните им пари.

Федерален служител, пожелал анонимност разказва, че отрядите са организирани на териториален принцип, тъй като така е по-удобно да се работи с доброволци. Регионалното правителство е помолено да помогне с информационна подкрепа, финанси и набиране на средства за допълнителна логистика, казва източникът.

На 13 юли Американският институт за военни изследвания съобщи, позовавайки се на руски медии и блогъри, че Кремъл очевидно е инструктирал регионалните власти да наберат поне един батальон доброволци, вместо да обявят обща мобилизация.

Едновременно с формирането на доброволчески отряди, според съобщения в медиите, Русия създава и отряди от затворници, които са привлечени към ЧВК "Вагнер". На осъдените се предлага да станат участници във войната в замяна на пари и помилване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

08.08 2022 в 13:42

Свършва им пушечното месо!

-60

2

офф бее

08.08 2022 в 11:26

Руснаците извършват етническо прочистване на собствена територия. Целта е в Украйна да изтрепят мъжете от племената, населяващи територията на руZZия. Фашисти!