Уволненият от Fox Тъкър Карлсън ще интервюира Путин в Москва

Илон Мъск обещал да не блокира интервюто, което ще се излъчи на живо в социалната мрежа "Х"

OFFNews 07 февруари 2024 в 10:45 1257 4

Тъкър Карлсън потвърди, че ще интервюира Путин в Москва

Снимка Getty Images

Тъкър Карлсън

Уволненият от Fox News телевизионен водещ Тъкър Карлсън обяви, че скоро ще интервюира руския президент Владимир Путин в Москва, предаде Би Би Си.

Във видеоклип, публикуван в X, преди това Twitter, Карлсън заяви, че иска да направи интервюто, защото американците имат право да знаят всичко за войната, в която са замесени.

Това ще бъде първото интервю на Владимир Путин на четири очи със западен журналист, откакто той започна пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

Няма яснота кога точно ще се проведе интервюто, но Карлсън заяви, че то ще бъде качено на живо и без монтаж или редакция на страницата му "Х". Милиардерът Илон Мъск, който наскоро купи Twitter и го прекръсти на "Х", е обещал да не блокира интервюто.

Кремъл все още не е коментирал. Вчера говорителят на Путин Дмитрий Песков лаконично каза, че "няма да коментира движенията на един журналист".

"Очевидно е, че има рискове при даването на подобно интервю, така че го обмисляхме в продължение на много месеци", заяви Карлсън във видеоклип, публикуван в социалната мрежа "Х". 

Той сам е платил за пътуването до Русия и е искал да направи интервюто. Карлсън твърди, че повечето американци не са информирани за войната в Украйна, която в момента "прекроява света". За липсата на информация уволненият от Fox News журналист обвинява "мейнстрийм медиите", които от началото на войната многократно са интервюирали украинския президент Володимир Зеленски.

"Това не е журналистика - това е правителствена пропаганда. Нито един западен журналист не си е направил труда да интервюира Владимир Путин", каза Тъкът Карлсън. 

От Би Би Си отбелязват, че редакторът им за Русия - Стив Розенберг, многократно е подавал покани до Кремъл за интервю с руския президент през последните 18 месеца. "Винаги сме получавали "не", пишат Би Би Си. 

От началото на войната Тъкър Карлсън открито защитава Путин. Точно преди нахлуването на Русия той заяви, че "омразата към Путин се е превърнала в основна цел на американската външна политика", но призова зрителите си да се запитат защо, отбелязва британското издание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

cunimi cu

07.02 2024 в 15:17

Един осъден педофил ще взима интервю от друг неосъден педофил.

345

3

Джендо Джедев

07.02 2024 в 14:40

Младенчо,

"Орбан" и "свобода" в едно изречение с положителна инклинация си е чист оксиморон. Точно Орбан е критикуван за превземането и подчиняването на медиите в Унгария. Нещо като нашия Боце.

А Тъкър си е чист полезен идиот, който не е нищо повече от пропаганден рупор. Вижда се, че сред когнитивно-предизвиканите като теб намира плодородна почва. Иначе свободата на словото се простира дотам, докъдето словото започва да служи за отнемане на тази свобода. Така че не бъркай свободата на словото с пропагандата. А твоят любим Путлер е точно това - унищожител на свободата, достигнал до висините на комунягите. Неслучайно се е пръкнал в тяхното котило.

А иначе живеем в нормални страни, а не в Путлеровата кочина, та дори полезните идиоти като Тъкър имат право на глас. Никой не иска да ги забранява, не ми вменявай номерца от руския репертоар!

-1695

2

Mladen Nikoloff

07.02 2024 в 12:48

@Джендо, знаем, че ако зависеше от теб щеше да има само две телевизии. Едната да излъчва 24/7 другаря Чърчил от Киев а другата другаря Блинкен от Белия Дом.
За съжаление на теб обаче и на останалите представители на "модерната и прогресивна градска десница" или казано по друг, по-правилен начин, комунистическа мърша, тези времена отдавна приключиха.
Браво, че има хора като Тъкър, като Тръмп, като Орбан, които се борят за малкото ни останала свобода. Защото ако зависеше от тебе , Джендо, комунистическия режим щеше да е песен в сравнение с това, което ти би въвел от към цензура ))

345

1

Джендо Джедев

07.02 2024 в 12:05

Действията на тоя полезен идиот са доста красноречиво доказателство за това какви са хората около Моркова и, разбира се, самият Морков. Но на мнозина от тръмпанарите релетата щракат прекалено бавно, за да го осъзнаят.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика