Успех на Украйна в Запорожието, ВСУ проби предната линия на руската отбрана

OFFNews 03 септември 2023 в 16:11 9675 3

Снимка Генерален щаб на ВСУ

Въоръжените сили на Украйна постигнаха ясен успех на Южния фронт на бойните действия в продължаващото контранастъпление, обяви командирът на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" бригаден генерал Александър Тарнавски. По думите му ВСУ са осъществили пробив в първата отбранителна линия на руската армия в този участък от фронта.

В интервю за "Гардиън" генералът подчертава, че разбиването на руските сили на фронта е изключително трудно поради вложената подгожовка. Руснаците са отделили близо 60 на сто от ресурсите си за укрепване на т. н. линия на Суровикин.

"Според мен, руснаците смятаха, че украинц;ите няма да минат през тази отбранителна линия. Те се подготвяха повече от година. Направиха всичко, за да е добре подготвен този участък", цитира "Гардиън" думите на украинския военен. ВСУ в момента се намират между първата и втората отбранителни линии. "В центъра на настъплението завършваме унищожаването на вражеските подразделения, които прикриват отстъплението на руските войски зад втората им отбранителна линия", обяснява ситуацията на фронта командирът на "Таврия".

Според командващия оперативно-стратегическата група войски "Таврия", сега руските генерали са принудени да изпратят резервни сили от други участъци на фронта в района на бойните действия. Руските командири пренасочват части от Херсонското и Лиманското направления. Част от подкрепленията са докарани директно от Русия. "Противникът струпва
резерви не само от Украйна, но и от Руската федерация . Рано или късно руснаците ще останат без най-добрите си войници. Това ще ни даде импулс да атакуваме по-често и по-бързо. Всичко ни предстои", обяви генерал Тарнавски.

Интервю с генерала публикува и "Обзървър". Според изданието за изграждане на първата отбранителна линия, която сега украинците са пробили, руската армия е ангажирала 60-процента от времето, използвано за укрепване на позициите си, докато едва 20 на сто от усилията са били за създаване на втора и трета линии на отбрана.

Добрата новина за украинците, според висшия военен, е по-слабото укрепване на следващите отбранителни рубежи. Очаква се минните полета да бъдат значително по-малки, отколкото в т. н. Линия на Суровикин, благодарение на което трябва да се увеличи и скоростта на украинското настъпление.przerwana,nId,7002754#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

03.09 2023 в 18:10

Рашистката сволач притисната до стената. Кеф!

5330

2

deyan_h

03.09 2023 в 17:14

Интересно.
В цялата статия няма нито един намек КЪДЕ, аджеба, най-после ограничен успех...

Някъде там на южния фронт????

12078

1

edin slep

03.09 2023 в 16:38

Дано пробият, да се разбяга онази ми ти гад, който има акъл да се предаде.

Целокупното левичарство пише глупости, но слаба Русия е добре за България, онези влагат големи пари в дестабилизирането на страната ни, ЕС и Запада.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки