Украйна се готви за нахлуване откъм Беларус, укрепва границата и минира опасните зони

OFFNews 09 юли 2022 в 20:06 5120 0

Колона от руски машини по магистрала М5 в Беларус.

Снимка Украинская правда

Колона от руски машини по магистрала М5 в Беларус.

В северната част на Украйна се предприемат мерки за миниране на опасните зони по границата с Беларус и за нсталиране на инженерни прегради, съобщи УНИАН.

На фона на засилената военна активност в Беларус и продължаващата активна фаза на войната с Русия Украйна продължава да се подготвя за нови прояви на въоръжена агресия. Така в Киев започно военно обучение за всички желаещи цивилни. На първо място през обучение минават служителите на общинските предприятия на Киев и звена на градската управа.

Според кмета Виталий Кличко обучението се провежда за повишаване нивото на защита на столицата на Украйна, съобщава пресслужбата на столичната администрация.

„На първо място се обучават служители на комунални предприятия и служители на районни държавни администрации на столицата. Осигуряват им се базови познания, по-специално при предоставянето на спешна първа помощ. В сегашните условия това е изключително необходимо. Защото осемдесет процента от убитите във военните действия са хора, които губят много кръв. И е важно да знаете как да спасите живота на ранен човек в условията на война. Постоянно се провеждат и занятия за различни звена на градската управа“, заяви Виталий Кличко.

Междувременно телеграм каналът „Беларуский гаюн“ съобщи, че В Беларус е забелязано движение на колона от автомобили "КАМАЗ" на руските въоръжени сили със знаци "V" по магистрала М5 от Минск в посока Бобруйск. В колоната има около 10 автомобила, сред които: свързочни машини на базата на КамАЗ, някои от тях теглят генератори, а на една е закрепено знамето на СССР. Автомобилите са с камуфлажен цвят, опознавателният знак „ V" на вратата. Един от камионите е излязъл в канавката.

„Беларуский гаюн“ е записал най-малко два от регистрационните номера на камионите - OX 7843-43 и 3604 АН-43, номерата са от системата на Въоръжените сили на Руската федерация, а крайното число 43 означава, че принадлежат към Южния военен окръг на руската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!