Украйна ликвидира командир на окупационния чеченски полк „Кадиров“

Красимир Крумов 26 май 2022 в 08:47 23724 2

Асвад Идрисов

Снимка 24канал

Любимецът на Кадиров Асвад Идрисов е загинал в Украйна.

На територията на Украйна по време на войната е убит капитанът от чеченската полиция Асвад Идрисов, командир на втора рота от специалния полк, кръстен на името на покойния чеченския лидер Ахмат Кадиров, съобщи сайтът "Кавказ.Реалии" с позоваване на Управлението за стратегически комуникации на армията на Украйна.

По данни на телеграм канала ВЧК-ОГПУ любимецът на Рамзан Кадиров е бил ликвидиран на 20 май. Твърди се, че с него са загинали командирът на полка Гапур Дакалов, а също така и заместник-командирът на 4-ти взвод от спецполка на Рамзан Кадиров ст. сержант Али Бетишев. Руската страна не е потвърдила до момента загубите

„Асвад Идрисов е пропуснал занятията по топография в руския университет на спецназа в Гудермес и затова вече по правилния начин се е върнал у дома.“ – коментираха на страничката си във фейсбук администраторите от Управлението за стратегически комуникации.

Официално Чечения е признала само за 9 жертви във войната в Украйна до момента. Първо беше съобщено за смъртта на чеченските бойци Абдулбек Тарамов и Тимирлан Исаев. На 7 април информационната агенция "Чечня днес" публикува статия за връчването на наградите на роднините на още седем жертви: старши лейтенант Рахим Каимов, сержант Шахруди Автаев, ефрейтор Беслан Баталов, ефрейтор Нурди Висирханов, редник Асланбек Дудаев, редник Хезир Чупалаев и старши сержант на полицията Адам Болчиханов. Данните за загубите, с които разполага "Кавказ.Реалии", са доста по-високи – смята се, че в Украйна са загинали ок. 60 местни жители на Чечения.

Според източника на "Кавказ.Реалии", до 60 местни жители на Чечения са били убити във войната в Украйна , в момента тази цифра може да е по-висока, докато военното разузнаване на Украйна съобщава за 100 убити бойци на Кадиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

26.05 2022 в 12:13

Ооо, много мераклии има за козела, но не го пускат, а и пръчат му неден, го е страх да отиде. Само се пречи! Елин Пелин го е написал, все едно за тоя:
https://chitanka.info/text/20602-vylk-i-kozel

-240

2

редовно четящ

26.05 2022 в 10:07

Браво! Да се готви брадатият козел кадиров!