Quantcast

"Украйна или Русия?" Референдумът в Крим насрочен за 16 март

Александра Маркарян Последна промяна на 06 март 2014 в 11:57 3310 34

Рустам Темиргалиев

Снимка context.crimea.ua

Рустам Темиргалиев

Крим ще решава в референдум на 16 март дали да се присъедини към Русия или да остане в Украйна, съобщи първият вицепремиер на автономната република Рустам Темиргалиев, предадоха ИТАР-ТАСС и RT.

Новата дата е две седмици преди първоначално обявената.

На референдума ще има два въпроса:

"Подкрепяте ли присъединяването на Крим към Руската Федерация?" и "Подкрепяте ли възстановяването на конституцията на Крим от 1992 година?".

Според конституцията от 1992 година автономната република е част от Украйна, но има взаимоотношения с Киев, определени на база общи споразумения.

Властите в Крим отхвърлиха новото правителство в украинската столица Киев, дошло след свалянето на президента Виктор Янукович и обявиха, че законодателството и военните сили на Украйна, разположени на полуострова, трябва да се подчиняват на заповеди от тях.

Проруски настроени жители на автономната република започнаха протести след установяване на новата власт в Киев, която предприе политика за отдалечаване от Русия и интеграция с Европейския съюз и въведе закон, забраняващ използването на други езици за официални цели в Украйна.

Повече от половината население в Крим е руско и използва само руския език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2014 в 19:49

На западната граница на бившия вече СССР/Украйна/ се пак са се съсредоточили вражески дивизии, този път на ЕС - Лидл, Кауфланд, Пени, Карфур, Шел, Шеврон...Този път са приготвили подарък на украинците - дървен кон .Да му се порадват един ден , а като заспят ,опиянени от подаръка и предадени от продажниците в него, тогава ще настане Освобождението На Украйна от диктатана Путин. Нещо като Троя и тиранина Приям.:)

06.03 2014 в 19:24

Продържавай да следиш Ехото на Москва - може да ти провърви да чуеш самата Новодворска:) Или някоя друга идиотия в стил др. Латинина, те имат богат избор от глупаци. Макар че напоследък евреите май си им понасвиха истериите.
А, и внимавай да не седнеш върху някой Пършинг, че да не станеш и ти лорд като евгени минчев:)) Специалисте по противокорабни ракети:))

06.03 2014 в 18:44

veteran51,
А разбира се че очаквах да си писател а не читател, а щом и журналистите от Ехото на Москва пишат глупости които не те устройват, действително няма какво да кажа.

А Кольо Парамов, това мякащо недоразумение ако говореше български бих го изслушал, ама не би.

06.03 2014 в 18:28

Лустро - въобще не си дадох зор да чета измишльотините ти!Гледах и слушах в различни предавания по различно време наши сънародници на живо и от Крим и от Източна и Южна Украйна, така че съставям впечатление от тях, а не от брътвежите ти резултат на болния ти мозък,както и на някои други в този сайт!Под една друга статия в сайта постнах едни много любопитни мисли на Кольо Парамов!Препоръчвам да ги прочетеш и да помислиш/ако си в състояния/!Не ми се водят повече спорове като с радиоапарат!Ха остани си със здраве!

06.03 2014 в 18:13

Великов,
Аз се кланям само на Бог, и в частност България.

А писмата от баба ми са от блоговете на Ехото на Москва, можеш да ги прочетеш без съкращения, иначе можех да се пиша червен шебек и да ги преведа за мое творение, но не съм.

p.p по стечение на нещата съм свързан с Русия и руснаците но не съм гъзофил,а още повече ги познавам добре.
Псевдо русофилите мразят руснаците и с удоволствие ги тикат към изолация и нищета.


06.03 2014 в 17:55

Лустро, като ти чета буламача с тези ракети, български пристанища, проливи и "телеграмите" от баба ти се усмихвам тъжно. Тоя "изток-запад" като модел е демоде. Даже посоките на света са 4, ако ме разбираш какво искам да ти кажа. :)
С толкова компетентно, настървено и категорично мнение се чудя как още не си станал "прервый" съветник на Аштън? Или си?
Няма само бяло и черно, изток и запад и колкото по-скоро го разбереш, толкова по-добре.
Ще те оставя да се набеснеш, като ти мине, може и да поговорим спокойно извън рамките в които си се наврял.

06.03 2014 в 16:47

Я моята баба била прекалила със самагона, а сега взела че изтрезняла....


Там, на Старокиевской горе лежит камень с надписью «отсюда есть пошла русская земля». Так что простор для наших ожиданий и вожделений широкий. Сейчас происходит то, чего мы хотели. Значит, и ответственность за то, что будет потом – тоже на всех нас. И не только Путин и депутаты, а все мы должны быть готовыми к международной изоляции, к разрыву с государством, которое является ближайшим и важнейшим нашим соседом, к разрыву с народом, который считаем братским. И должны быть готовы к тому, что помогая русским в Крыму, которым там ничего и не грозило, поставим под удар русских во всей остальной Украине. И не только там. Потому что любое соседнее государство, где живут русские, теперь понимает, что в любой момент под предлогом их защиты Россия будет готова начать войну вне зависимости от того, действительно ли русским там что-то грозит или нет. Если мы готовы ради присоединения Крыма вступить в неопределенно долгие и непредсказуемо сложные времена – что ж, значит, таков наш выбор. Только надо четко понимать, что этот выбор именно таков.

06.03 2014 в 16:46

Е тая моя баба какви ги пише...

Если быть откровенным, я думаю, что жители Крыма вполне могли бы проголосовать за возвращение в состав России и без подсказки из Москвы, без всех этих неопознанных солдат и прочих выкрутасов. Потому что в Крыму действительно русские составляют большинство и потому что передача Крыма Украине действительно была странной. Я еще лучше понимаю, что сейчас большинство граждан России с восторгом ждут, когда Крым к нам вернется. И даже надеются, что Крымом дело не ограничится. Ведь мы же считаем, что и Донецк, и Харьков – это тоже наша земля, верно? Да и Киев, кстати, «Мать городов русских», если кто забыл.

06.03 2014 в 16:42

Ветеран, пак получих писмо от баба си от Русия, ще го пускам на части, че знаеш руски не се подлага на съмнение.


Да или... да?
06 марта 2014, 17:54
Я не удивлюсь, если утром мы проснемся и узнаем из новостей, что референдум в Крыму, оказывается, состоялся еще в прошлые выходные. Просто нас не хотели радовать раньше времени. А вопрос, который задавали на уже состоявшемся референдуме звучал так: «Хотите ли вы, чтобы Крым оставался в составе Украины?». Варианты ответа «Да, не хочу. Нет, не хочу». На следующей неделе наши депутаты примут закон об ускоренно-упрощенном присоединении к России кого угодно, а тогда и референдум будет не нужен. Потому что закон позволит присоединять субъекты даже по итогам решения тамошних властей. А решение крымского парламента уже есть. Так что жители Крыма могут ответить как угодно, но любой их ответ станет положительным. Да или… Да. А чтобы у них на всякий случай не было сомнений в своем выборе, можно на каждый участок прислать по паре танков и к каждой кабинке поставить по паре автоматчиков из числа неопознанных вооруженных лиц, которые, как говорит наш президент, купили российскую военную форму в магазине, и в том же магазине, судя по всему, купили оружие, бронетранспортеры, машины «Тигр» и все остальное.

06.03 2014 в 16:14

veteran51,
Ужким си Ветеран ама си оставаш насран.

Моите мечти се сбъднаха, мога да се движа свободно където си искам, а по стечение на обстоятелства даже и в Раша си ходя почти свободно.

Украйна ме интересува защото съм съпричастен със съдбите на хората, които са с вилица на врата от комунделите (за Русия не съм, защото народа е със крепосна психика, и да имат свобода няма да знаят какво да я правят).

По-слаба Русия, по-силна България, по-спокоен Свят.