Украинското настъпление: Между 3 и 5 души в света знаят плановете на Киев за пролетната кампания

OFFNews 06 април 2023 в 20:42 8001 3

Снимка ВСУ

Хората в целия свят, които са посветени в плана за провеждане на украинското контранастъпление срещу руските сили са не повече от 3 до 5 души, а темата е закрита за обсъждане и коментари. Това обяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за Радио Свобода.

„Мога да кажа, че с днешна дата хората, които имат информацията къде, кога и как ще започнат едни или други действия, по цялата планета са в много ограничен състав. Не повече от 3-5 души“, заяви Данилов попитан за подробности за дългоочакваната пролетна настъпателна кампания.

"Началото на контранастъплението това е информация за много ограничен кръг от хора, така че имайте предвид, че когато някой изказва определени твърдения, имайте предвид, че те може да не са напълно верни.

Когато започне, вие всички ще видите. Ние с вас, ще разберем, че е започнало онова, което чакаме. Къде, кога, по кое време – тези въпроси днес са абсолютно затворени. Имайте го предвид.", допълни Данилов.

Официални представители на Киев и Западните сили говорят за украинското настъпление но общо и без конкретика. На 3 април постоянният представител на САЩ в НАТО, посланик Джулиан Смит, каза, че Западът очаква да види началото на контранастъпление от украинските сили през следващите седмици, докато опитите на Русия да предприеме собствена атака на украински позиции няма да постигнат успех.

Наскоро генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на тема бъдещата украинска офанзива, че решенията по оперативните въпроси, като например този нова офанзива, трябва да се вземат от украинската армия на място. В началото на април украинският президент Володимир Зеленски също потвърди, без да навлиза в подробности, подготовката за контранастъпление. „

„Няма да споменавам конкретика, защото не бива да дадем възможност на терористите от Руската федерация да са подготвени за нашите методи. Но ние ще го направим и те трябва да го знаят. Все още имат време да се махнат оттам. В противен случай ще ги унищожим“, каза Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

3

Козин Човков

07.04 2023 в 01:03

"Наскоро генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на тема бъдещата украинска офанзива, че решенията по оперативните въпроси, като например този нова офанзива, "
Aбе вие да не сте назначени от австроунгарския генерален щаб? Когато учителят се опитвал да им обясни, че в стихотворението "Съвъкуплява се чевръсто с въшка пруска въшокът стар австрийски" няма нищо политическо, следователят австрийски му казал: "Никакъв фъшок, ФЪШКАР, femininum, тоси фъшка, masculinum, таси фъшкар! И ние знаем граматика, де!"

1000

2

bbnik

06.04 2023 в 23:32

Това не ми звучи много достоверно - за плановете знаят хората, които са ги изготвяли. Съмнявам се такова мащабно събитие да е било планирано само от 4-5 човека.

2550

1

alfakentavur

06.04 2023 в 21:42

Бой по орките. Бой докато мърдат и после пак, защото може да се преструват.
 
X

Да помогнем на украинските деца!