Украинските граничари ще стрелят без заповед срещу руски войници

OFFNews 28 април 2014 в 18:51 4611 8

Снимка Reuters

Украинските граничари ще стрелят без заповед срещу руски войници

Украинските граничари получиха разрешение да откриват огън срещу руски военни при навлизане на руски войски в Украйна, съобщи УНИАН.

Съгласно реда за отслужване на служба, всички погранични пунктове се явяват военни постове. При възможно нападение или провокации близо до военен пост военните имат право да използват оръжие, посочи началникът на отдела за връзка с медиите на украинската гранична служба Олег Слободян.

Миналата сряда стана ясно, че над 600 км от границата с Русия ще бъдат снабдени с ровове и други средства за задържане на противника и предотвратяване на проникване на войска на територията на Украйна, ако се наложи.

Ден по-късно руският президент Владимир Путин заплаши Украйна със сериозни междудържавни последици заради провеждането на антитерористична акция в Славянск, при която загинаха петима души.

Щом властта в Киев изпраща армията срещу народа, това е много сериозно престъпление срещу народа. Това е наказателна операция и тя ще има последствия, в това число и на междудържавно равнище, подчерта Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!